ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ "Το Κυπριακό ποδόσφαιρο αιμορραγεί..."

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Διγενή Ορόκλινης Βαλεντίνος Αλαμάνγκος εκφράζει ανησυχίες και προβληματισμούς για την επόμενη μέρα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

"Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο έρχεται ο προβληματισμός αν θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα άνθρωποι που το αγαπούν, είτε λέγονται παράγοντες Σωματείων είτε και οπαδοί. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο αιμορραγεί εδώ και καιρό, και στην Α κατηγορία και στην Β κατηγορία. 

Στην Α κατηγορία τα γήπεδα θυμίζουν εκκλησίες, υπάρχουν παιχνίδια στην Β και Γ κατηγορία με πιο πολύ κόσμο. Η κάρτα φιλάθλου κύριοι έχασε. Έχασε πριν καν εφαρμοστεί. Μπορούσατε ΕΣΤΩ απλά να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Ελλάδας για τους εκτός έδρας αγώνες. 

Μιλάτε για στημένα στην Β κατηγορία. Συμφωνούμε, υπάρχει πρόβλημα. Λύστε το αλλά λύστε το σωστά και δίκαια. Βάλτε όλα τα ενδεχόμενα κάτω στο τραπέζι. Και τα "παιχνίδια" των "μάνατζερ" και όλα όσα μπορούν να συμβούν για να στηθεί ένα παιχνίδι. Να πιστέψουμε ότι η Άχνα είχε ανάγκη να στήσει παιχνίδι πέρσι? Φυσικά και όχι. Πρόεδρος ομάδας στην Α κατηγορία προειδοποίησε δημοσίως για ένα παιχνίδι του. Ποιος τον προστάτεψε? Κανένας. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι δίκαιες προς όλους. Όσο στημένο είναι ένα παιχνίδι με στοιχηματική δραστηριότητα τόσο στημένο είναι και οι ανταλλαγές παιχνιδιών μεταξύ των ομάδων. 

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούμε την οικονομική δυσκολία που συναντούν τα Σωματεία στην Β κατηγορία ώστε να προβαίνουν σε τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες (όσοι προβαίνουν). Οι 20.000 που δίνει η Ομοσπονδία είναι τίποτα μπροστά στον γολγοθά που έχουν να αντιμετωπίσουν τα Σωματεία. Τα μισά χρήματα από την χορηγία πάνε στις εγγραφές, ρουχισμό και άλλα τόσα σε πρόστιμα. Πόσα να μείνουν για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές? Για να υπάρχει Α κατηγορία πρέπει να υπάρχει και Β. Με αυτά τα ποσά δεν μπορεί να υπάρξει υγιής Β κατηγορία. Να προστατευτεί το ποδόσφαιρο αλλά να προστατευτούν και τα Σωματεία. Όλα αυτά τα προβλήματα δεν είναι φετινά. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν φέρει ευθύνη για παραλείψεις προηγούμενων χρόνων, ζητάμε όμως να λάβουν υπόψη στην ΚΟΠ όλες τις παραμέτρους για οποιεσδήποτε αποφάσεις λάβουν. Εγώ προσωπικά με τους συνεργάτες μου έχουμε φέρει λεφτά από εταιρείες του εξωτερικού στο Σωματείο, επίσης προωθήσαμε εταιρείες και βοήθησαν και άλλα Σωματεία φέτος οικονομικά. Θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν αξίζει να συνεχίσουμε και του χρόνου. Υπάρχουν σε Σωματεία νέοι άνθρωποι με όρεξη που μπορούν να προσφέρουν, μην τους διώξετε".