Β' κατηγορία: Πρωτάθλημα ΔΥΟ ομίλων/ ΠΟΥ καταλήγουν οι διαβαθμισμένες της Α'

Πρωτάθλημα με δυο ομίλους στην Β' κατηγορία από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας η Β' κατηγορία αλλάζει ριζικά. Με το νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, θα υπάρχουν 28 αγώνες αντί 30 που είναι φέτος.

Οι δυο ομάδες που θα ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ από την πρώτη κατηγορία (12η-11η) θα ηγούνται των δυο γκρουπ! 

Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος:

Το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2019/2020, θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, Α’ & Β’ και οι ομάδες που θα απαρτίζουν τους δύο ομίλους θα χωριστούν με τον πιο κάτω τρόπο:

Οι δύο ομάδες που υποβιβάζονται από το Πρωτάθλημα Cyta, περιόδου 2018/2019 θα μπουν επικεφαλής των δύο ομίλων.

Α’ OMΙΛΟΣ
Η 11η ομάδα του πρωταθλήματος Cyta και η 3η, 6η , 7η, 10η και 11η  Ομάδα στην βαθμολογία της Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019, μπαίνουν στον Α’ όμιλο μαζί με την 2η και 3η ομάδα του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Η 12η ομάδα του πρωταθλήματος Cyta και η 4η, 5η , 8η, 9η και 12η  Ομάδα στην βαθμολογία της Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019, μπαίνουν στον Β΄ όμιλο μαζί με την 1η και 4η ομάδα του πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019.

Α’ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες των δύο όμιλων θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων (εντός και εκτός) με όλες τις ομάδες του ομίλου τους.  Σύνολο 14 αγωνιστικές.

Β’ ΦΑΣΗ 

Με την λήξη της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος, οι πρώτες 4 ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον Όμιλο Β’ Premier και οι 4 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον όμιλο Β’ Standard.  Οι ομάδες θα διατηρήσουν τους μισούς βαθμούς από αυτούς που κατέκτησαν στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος (με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω) και θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα 2 γύρων (εντός και εκτός) με όλες τις ομάδες του ομίλου τους.  Σύνολο 14 αγωνιστικές.

Οι πρώτες δύο ομάδες του Ομίλου B’ Premier θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο στην Α’ Κατηγορία.

Οι τελευταίες τέσσερεις ομάδες του Ομίλου Β’ Standard θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο  στην Γ’ Κατηγορία.

Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος, οι δύο όμιλοι θα ενώνονται χωρίς να αλλάζουν βαθμολογική θέση, για να μπαίνουν οι ομάδες σε μια σειρά, η οποία θα τις οδηγεί σε ποιό όμιλο θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

‘Ολες οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Premier  θα παίρνουν σαν χορηγία από την ΚΟΠ, στο τέλος του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, κάθε  χρονιάς, το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (€30.000,00) και οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Standard, το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (€15.000,00).