Iστορική άνοδος για το ΖΑΚΑΚΙ! (φώτος)

Η ΑΕΖ πήγε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ομόνοια Αραδίππου ως το φαβορί αφού είχε τεράστιο κίνητρο, να πάρει τη νίκη και να ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Αν και δεν ξεκίνησε καλά, πέτυχε τον στόχο της κερδίζοντας 0-2, με γκολ από Θανέλα (45') και Γαρπόζη (57'). Έτσι ανεβαίνει στα μεγάλα σαλόνια, τερματίζοντας στην 2η θέση του πρωταθλήματος. Με δέκα έπαιζαν οι γηπεδούχοι απ' το 54'...

Με την εκπνοή του ημιχρόνου και κόντρα στην ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ταξιάρχη Θανέλα. Η ΑΕΖ επηρεασμένη απ' το άγχος δεν έκανε καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και δεν απείλησε όμως πήρε την ουσία στο 45' με το σουτ του Ελλαδίτη.

Mάλιστα στην αρχή του δευτέρου μέρους τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ΑΕΖ αφού ο τερματοφύλακας Τσιάκκας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, στο 54ο λεπτό. Δυο λεπτά αργότερα ο Γαρπόζης έκανε το 0-2 με χτύπημα φάουλ και... σφράγισε την ιστορική άνοδο της ομάδας του στην μεγάλη κατηγορία.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος - Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και παρατηρητής ο Κώστας Καπιτανής.