"Σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς"

Η Αναγέννηση Δερύνειας μέσα από τα social media ευχαρίστησε δημόσια τον Δερυνειώτη Άκη Ελευθερίου για την οικονομική συνεισφορά του στο σωματείο...

Η ανάρτηση:

"Είναι κάποια πράγματα τα όποια, πάρα την όποια απογοήτευση, κούραση ή και εξάντληση από τα πολλαπλά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το Σωματείο μας, δεν μπορείς να προσπεράσεις ! 

Ο Άκης Ελευθερίου, Δερυνιώτης κάτοικος Λεμεσού, παρέδωσε σε μέλος του Δ.Σ., επιταγή με την εισφορά του, εις μνήμη των γονιών του Νικόλα και Δέσποινας Πασσιή , όπως επίσης και το ποσό ανανέωσης της συνδρομής μέλους για το 2018 -2019! 

Αναφέρουμε επ΄ ευκαιρίας, ότι ο Νικόλας Πασσιή διετέλεσε δραστήριο μέλος της Δεύτερης γενιάς μελών του Συλλόγου μας. Στήριξε το Σωματείο μας μαζί με άλλους βετεράνους μας, τη πολύ δύσκολη περίοδο της δεκαετίας του ΄50, κατ την οποία είχε απαγορευτεί η λειτουργία του, από τους Άγγλους Αποικιοκράτες. 

Βοήθησε στο κτίσιμο της μεγάλης αίθουσας του σωματείου, στο όποιο υπήρξε και διαχηριστής του μπουφέ κατά τις περιόδους, 1937-1938, 1942-1945 και 1974-1976. Η Δέσποινα Ελευθεριου Πασσιή διετέλεσε ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη του Σωματείου μας και υπηρέτησε το Σύλλογό μας από νεαρή ηλικία στα διάφορα πόστα των καλλιτεχνικών επιτροπών. Ανέπτυξε πλουσιότατη δράση σε μια εποχή δύσκολη για το Σωματείο μας. Ήταν από τα προοδευτικότερα γυναικεία στελέχη, εφόσον τόλμησαν, σε μια εποχή, τη δεκαετία του ’30, που επισκιαζόταν από τις πουριτανές αντιλήψεις των κατοίκων της Κύπρου, να βγουν στη σκηνή και να παρουσιάσουν τις διάφορες θεατρικές παραστάσεις που ανέβαζαν οι καλλιτεχνικές επιτροπές της Αναγέννησης. 

Τιμήθηκαν και οι δυο από το Σωματείο μας, με το «Μετάλλιο προσφοράς», στις εκδηλώσεις για τα Εβδομήντα χρόνια του Συλλόγου. Αιωνία η μνήμη ! 

Φίλε Άκη, σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς και να’ σε πάντα καλά!

Δ.Σ. Αναγέννησης Δερύνειας
1920 – 2020 - ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ!".