ΠΩΣ ξεχωρίζει ένας ΚΑΛΟΣ προπονητής;

Ένας καλός προπονητής δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να το δείξει. Ούτε φυσικά να βρει στρωμένο με… ροδοπέταλα τον δρόμο του.

Η περσινή σεζόν ήταν άκρως επιτυχημένη για την Αναγέννηση, άσχετα αν στο τέλος χάθηκε οριακά η άνοδος αφού από την Β’ στην Α’ Κατηγορία ανέβηκε μία μόλις ομάδα, η ΕΝΠ.

Φέτος που ανεβαίνουν δύο ομάδες και σε μεγάλο βαθμό ο κορμός διατηρήθηκε, οι «πράσινοι» φάνταζαν αρχικά ως εκ των φαβορί για την διεκδίκηση ενός εκ των δύο εισιτηρίων. Παρ’ όλα αυτά, το ξεκίνημα ήταν απογοητευτικό, μετά από 9 αγωνιστικές η Αναγέννηση είχε δύο νίκες, μια ισοπαλία και έξι ήττες και με 7 μόλις βαθμούς (γκολ 8 υπέρ – 13 κατά), μοιραζόταν την τελευταία θέση μαζί με την ΠΑΕΕΚ.

Στο σημείο αυτό, η διοίκηση της Δερύνειας προχώρησε στην διορθωτική κίνηση που… απογείωσε την ομάδα. Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, τα ηνία στον Απόστολο Μακρίδη και όλα πήραν τον δρόμο τους…

Ο Απόστολος με την ικανότητα και την εμπειρία του κατάφερε με το… καλημέρα να διορθώσει τις αδυναμίες της ομάδας, να την σουλουπώσει, να ανεβάσει παίκτες κλειδιά και μετά από δέκα αγώνες στον πάγκο, έχει εφτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία μόλις ήττα με τα τέρματα να είναι 16 υπέρ και 5 κατά! Μοναδική ήττα ήταν στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Εθνικό.

Εν ολίγοις, στην 1η Δεκεμβρίου ο Απόστολος Μακρίδης ανέλαβε μια ομάδα που ήταν στην τελευταία με 7 βαθμούς θέση και μετά από δέκα παιχνίδια (δύο μήνες και δέκα μέρες) την ανέβασε 11 θέσεις και συν 23 βαθμούς.

Πλέον η Δερύνεια είναι στην 5η θέση με 30 βαθμούς (γκολ 24 υπέρ – 18 κατά), έχοντας από πάνω της μόνο τις τέσσερις ομάδες που χτυπάνε άνοδο, Ολυμπιακό, Οθέλλο, Εθνικό και Άρη.

Και ο Απόστολος απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής!