Το μεγάλο ντέρμπι... ξεκίνησε από το Facebook! (Φώτος)

Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα και Ερμής – ΑΕΛ έχουν την μορφή των αγώνων ντέρμπι αυτή την αγωνιστική. Όμως το πιο ενδιαφέρον απ’ όλες τις απόψεις το συναντάμε… μια κατηγορία πιο κάτω.

Το Σάββατο στις 15:00 στο «Τάσος Μάρκου», η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα χωριστεί στα δύο, ενόψει του αγώνα για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας ανάμεσα σε Ένωση και Αναγέννηση. Παραλίμνι εναντίον Δερύνειας.

Η πρωτοπόρος Ένωση

Από την μία έχουμε την Ένωση η οποία με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο πραγματοποιεί ξέφρενη πορεία, κάλυψε το -8 από την κορυφή και πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, δείχνοντας την απαραίτητη δυναμική για άμεση επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Με τον Ελλαδίτη τεχνικό στον πάγκο, οι «βυσσινί» είναι αήττητη και έχουν να επιδείξουν σπουδαίο απολογισμό. Δέκα αγώνες με οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες, 23 γκολ υπέρ και 4 κατά. Συνολικά η ΕΝΠ διαθέτει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 32 γκολ υπέρ και 10 κατά.

Παρά τα προβλήματα, όρθια και ανταγωνιστική

Από την άλλη έχουμε την Αναγέννηση, η οποία κόντρα στα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει παραμένει όρθια και ανταγωνιστική. Μπορεί να έμεινε μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Α’ Κατηγορία, όμως το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη πιο μακριά απ’ αυτές που… μπλέκουν με υποβιβασμό, της επιτρέπει να αγωνίζεται χωρίς άγχος κάθε εβδομάδα. Η ομάδα του Νίκου Νικολάου βρίσκεται στην 5 η θέση με 27 βαθμούς, έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 11 γκολ παθητικό, μόλις ένα περισσότερο από την ΕΝΠ όμως το πρόβλημα είναι στην επίθεση αφού σε σύνολο 17 αγώνων έχει σκοράρει μόλις 15 φορές, διαθέτοντας την 3 η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Η πρώτη... υπερπλήρης

Πιθανότατα για πρώτη φορά φέτος – και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο – η Ένωση θα παρουσιαστεί υπερπλήρης. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, απουσίασαν οι Μπάουμαν και Πάρπας, με τον πρώτο να εκτίει την ποινή του και τον δεύτερο να ξεπερνά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Έτσι ο Νίκος Καραγεωργίου θα έχει την ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή εντεκάδα, έχοντας μπόλικες επιλογές.

Χωρίς Μοδέστου - Γιαννακού

Με δύο σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών θα παραταχθεί με την σειρά της η Αναγέννηση. Πέραν του τραυματία Μοδέστου, ο Νίκος Νικολάου θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αρχηγού Γιώργου Γιαννακού κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο του, αφού οι επιλογές είναι ούτως ή αλλιώς περιορισμένες.

Το ντέρμπι… ξεκίνησε στο Facebook

Μπορεί το Σάββατο στις 15:00 να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, όμως μέσω Facebook το ντέρμπι ξεκίνησε. Συγκριμένα οι οπαδικές σελίδες των δύο ομάδων ξεκίνησαν ανταλλάσοντας μηνύματα, τα οποία… ζέσταναν την ατμόσφαιρα. Ξεκίνησαν οι Δερυνειώτες αναρτώντας το βίντεο με το κερδισμένο πέναλτι του Σολωμού στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες με σχόλιο «Στόχος η νίκη. Αυτήν που μας στέρησαν κάποιοι τον 1ο γύρο». 

Οι Παραλιμνίτες απάντησαν με αναδημοσίευση του ποσταρίσμστος των… γειτόνων τους και σχόλιo «Το "διαφημιστικό σποτ" των φαν της γειτόνισσας δεν βοηθά την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας για αποφυγή αναζωπύρωσης της αντιπαλότητας. Εμείς επειδή δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα θα τους υποδεχτούμε όπως πρέπει κι είμαστε βέβαιοι πως η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει στο γήπεδο».

Το… ντέρμπι συνεχίστηκε με τους Δερυνειώτες να αναρτούν κείμενο της ιστοσελίδας μας το οποίο ήταν αναδημοσίευση από την επίσημη σελίδα της ΕΝΠ, αναφερόμενο στο αήττητη της ΕΝΠ με την Αναγέννηση και στα τετραπλάσια γκολ που έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το ποστάρισμα είχε σαν σχόλιο «ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 6ΠΛΑΣΙΟ».

Δεν άφησαν το… γάντι να πέσει κάτω οι Παραλιμνίτες και η αντίδραση ήταν άμεση. Αναδημοσίευση της σχετικής ανάρτησης με το σχόλιο «Σε εξαιρετική φόρμα οι γείτονες. Κι είναι μόνον Τετάρτη σήμερα. Μέχρι το Σάββατο θα δουν πολλά τα μάτια μας»

Ενώ ολοκλήρωσαν με ανάρτηση – απάντηση «Στον πρώτο αγώνα γεμίσαμε ασφυκτικά την κερκίδα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και το Σάββατο. Θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστο τετραπλάσιοι ή και εξαπλάσιοι των γειτόνων μας».