ΙΔΑΝΙΚΗ περίπτωση για σκάουτινγκ στην Αγία Νάπα...

Για τους περισσότερους, η Β’ Κατηγορία είναι υποβαθμισμένη υπόθεση ωστόσο για όσους έχουν γνώση της κατάστασης και των δεδομένων, η Β’ Κατηγορία είναι μέρος που εύκολα μπορείς να βρεις… λαβράκια.

Σε μια εποχή που γενικότερα το κεφάλαιο «νεαρός Κύπριος ποδοσφαιριστής» περνά… κρίση, όταν βλέπεις έναν 19χρονο να παίζει στην ομάδα του, να διακρίνεται και η ηλικία του να προδίδεται μόνο από την ταυτότητά του, τότε αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς…

Τα πιο πάνω ανήκουν στον Μάριο Περατικό. Τον Σεπτέμβριο έκλεισε τα 19 του και βρίσκεται αισίως για 4 η σεζόν στην πρώτη ομάδα της Αγίας Νάπας. Είναι κεντρικός αμυντικός που παίζει και στο πλάι και είναι ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη.

Το γκολ του δεν έχει καμία σχέση με την γενικότερη παρουσία του, ήταν απλώς το… κερασάκι. Ο νεαρός άσος ήταν απροσπέλαστος, κέρδισε όλες τις μάχες που έδωσε με τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς του Άρη ενώ η ηρεμία με την οποία χειριζόταν την μπάλα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που προηγήθηκε, θύμιζε 29άρη έμπειρο στόπερ με 150 συμμετοχές και όχι έναν 19άρη που φέτος καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι σκάουτερ που ασχολούνται με νεαρά ταλέντα θα τον έχουν στις λίστες τους και θα τον τσεκάρουν συστηματικά. Όσοι δεν το έχουν κάνει, θα πρέπει να το κάνουν σύντομα, πριν προλάβει κάποια ομάδα να τον… καπαρώσει.

Διότι με την εξέλιξη που έχει, λογικά αυτό θα συμβεί σύντομα!