Ντέρμπι και... deja vu δύο χρόνια μετά!

Η Ένωση είχε εκτός έδρας ντέρμπι στο ξεκίνημα της Β’ Κατηγορίας. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0. ισοφάρισε πριν το ημίχρονο και με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο κέρδισε με 3-1.

Αυτή είναι σε δύο γραμμές η περιγραφή του αγώνα με τον Οθέλλο στην Αθηαίνου, που διεξήχθη το Σάββατο (24/09). Θα μπορούσε να είναι και ο αγώνας με την Πάφο, δύο χρόνια και τέσσερις ημέρες ριν. Το review είναι ίδιο και απαράλλακτο!

Τότε:

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, η Ένωση έδινε τον πρώτο αγώνα της στην Β’ Κατηγορία, μετά τον πρώτο της υποβιβασμό. Η πρεμιέρα είχε εκτός έδρας ντέρμπι, με φιλόδοξη και εξίσου ποιοτική ομάδα Πάφο, στην Γεροσκήπου. Μόλις στο 12’ ο Ντίξον σκόραρε για τους γηπεδούχου, με την ΕΝΠ να απαντά με τον Κυπριανού στο 32’. Μέχρι το 80’ το παιχνίδι ήταν στο ισόπαλο 1-1, με τους «βυσσινί» να σκοράρουν δις με Μπασόφ και Σολωμού σε 84’ και 90’ αντίστοιχα. Νίκη με 1-3.

Τώρα:

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2016, η Ένωση έδινε τον δεύτερο φετινό και πρώτο εκτός έδρας αγώνα της. Αντίπαλος η επίσης ποιοτικός και διεκδικητικός Οθέλλος, ο οποίος σκόραρε πρώτος με τον Ατόρνο στο 28’. Η Ένωση αντέδρασε και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ισοφάρισε με τον Κουμή στο 42’. Στο β’ μέρος και μέχρι το 80’ το παιχνίδι ήταν ισόπαλο, με την ΕΝΠ να φτάνει στην νίκη με δύο γκολ του Ιωσηφίδη. Νίκη με 1-3!