ΚΙΚΗΣ: "Όχι να μιλάμε για τον Κύπριο παίκτη και να μένουμε στα λόγια"

Στον Άστρα 92,8 μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλιππού ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, το ρόστερ και την γνώμη του για αύξηση των ομάδων.

Για τον στόχο της ομάδας… "Στόχος να επιστρέψουμε στην Α΄ Κατηγορία, όμως είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη Β΄Κατηγορία και πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί έχοντας ψηλούς στόχους. Εδώ και 30 χρόνια το έργο μας ήταν πάντα δύσκολο. Έχουμε ετοιμαστεί, έχουμε κτίσει μια ομάδα με παιδιά των ακαδημιών μας με κάποιους άλλους Κύπριους παίκτες και μαζί με ξένους, για να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα".

Για το ρόστερ… “Περιμένουμε σήμερα-αύριο μία-δύο περιπτώσεις που έχουν προταθεί και το ρόστερ θα κλείσει…”

Για τη συνάντηση που έγινε για το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων… “Δεν μπορώ γιατί δεν είχαμε καλεστεί για αυτή τη συνάντηση. Θα πω μόνο το κάθε σχέδιο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Όμως όχι να μιλάμε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και να μένουμε στα λόγια. Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να δοθεί και στον Κύπριο η ευκαιρία να αγωνίζεται”.

Αν υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για τον Κύπριο με περισσότερες ομάδες; “Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ναι. Μπορούσε να υπάρχει ένα σχέδιο όπου ο Κύπριος παίκτης να πάρει τη θέση που του αρμόζει, διαφορετικά μην περιμένετε να το κάνουν τα μεγάλα σωματεία που είναι προσηλωμένα στην Ευρώπη. Θα μπορούσαν να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Και εγώ να ήμουν σε μεγάλο σωματείο που πάει Ευρώπη, και δεν είχα τον κατάλληλο Κύπριο παίκτη θα χρησιμοποιούσα ξένο. Μπορούσαν να μην τα πληρώνουν τα πρόστιμα και το ξέρουν τα σωματεία. Υπάρχει ο τρόπος και τα σχέδια για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή”.