"Ο Χρύσης έχει το DNA του πρωταθλητή" (Φώτος)

Δημοσιογραφική διάσκεψη παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ολυμπιακός, όπου παρουσιάστηκε ο Χρύσης Μιχαήλ ενώ έγινε λόγος και για τους στόχους της ομάδας. Το www.kerkida.net ήταν εκεί...

Ο Πρόεδρος της ομάδας Κώστας Σεραφείμ ανέφερε μεταξύ άλλων…

“Μετά από τρία χρόνια και μετά από δύσκολη προσπάθεια να άρουμε το εμπάργκο μεταγγραφών… Ευχαριστώ δημόσια τον κόσμο του Ολυμπιακού για την επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και την προσπάθεια του απερχόμενου και του νέου Δ.Σ. Στη πλειοψηφία τους μέλη του προηγούμενου Συμβουλίου είναι και μέλη του νυν και αυτό δείχνει πως ο Ολυμπιακός πάει πλέον ενωμένος για τον μεγάλο στόχο της ανόδου. 

Ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα τον κύριο Πάρη Φωκαίδη και τον κ. Μιχάλη Λουκά για την προσπάθεια που έχουν κάνει για να βγεί το σωματείο από το εμπάργκο. Ήρθαν σε επαφή με όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίου έχουμε οφειλές και με σκληρή δουλειά βοήθησαν για τον διακανονισμό.

Ο δρόμος είναι ακόμα πολύ δύσκολος. Έχουμε κερδίσει μία μάχη. Θα συνεχίσουμε τις μάχες εντός αλλά και εκτός γηπέδου με την υλοποίηση των διακανονισμών. Πρέπει να περάσουμε ακόμα τον σκόπελλο τον κριτηρίων της 30ης Σεμπτεβρίου για αυτό και δεν εφησυχαζόμαστε ούτε για μια στιγμή. Θέλουμε τον κόσμο φέτος ακόμα πιο κοντά έτσι ώστε να ευκολύνει το έργο της διοίκησης. 

Μετά την άρση του εμπάργκο έγινε ακόμα μία μεγάλη προσπάθεια για την εγγραφή των ποδοσφαιριστών. Βρισκόμαστε στο τέλος της διορίας για την εγγραφή ποδοσφαιριστών και θέλω να ευχαριστήσω το γραφειακό προσωπικό του Ολυμπιακού που για τρείς μέρες 24 ώρες το 24ωρο, εργάζονταν για να φέρουν εις πέρας όλες τις διαδικασίες που χρειάζονταν και να στείλουν τις εγγραφές σε ΚΟΠ και ΟΥΕΦΑ.

Προχωρήσαμε στην αλλαγή προπονητή και οι δρόμοι μας με τον κ. Πετκόφκσι χωρίζουν φιλικά. Ο λόγος ήταν η διαφορετική φιλοσοφία. Για το καλό όλων μας πάρθηκε αυτή η δύσκολη απόφαση και αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο για αυτή την αλλαγή. Είμαστε εδώ για να αναλάβουμε τις ευθύνες των πράξεων μας.

Πλέον προπονητής μας είναι ο Χρυσής Μιχαήλ και προχωρήσαμε στην πρόσληψη του γιατί πιστεύουμε θα βοηθήσει αυτός εμάς και εμείς εκείνον. Είναι ένας φιλόδοξος προπονητής και είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό πως έχει κάνει σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Εθνική Κύπρου που τον εμβολίασε με το αίμα του πρωταθλητή".

Ευχαριστώ τέλος τον αρχηγό της ομάδας Νίκο Νικολάου που βοήθησε τα τελευταία δύσκολα χρόνια την ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, με την διατήρηση ενός πολύ καλού κλίματος μέσα στα αποδυτήρια, παρά τα πολλά προβλήματα".

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος προπονητής των μαυροπρασίνων Χρύσης Μιχαήλ:

"Ευχαριστώ για την τιμή να είμαι προπονητής αυτής της ιστορικής ομάδας. Στόχος είναι η γρήγορη επάνοδος στην πρώτη κατηγορία. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Αυτή τη χρονιά είναι που θέλουμε οι Ολυμπιακοί να μας στηρίξουν για την άνοδο στη πρώτης κατηγορίας. Στο γήπεδο θέλουμε να παίζουμε το παιχνίδι του νικητή σε όλα τα ματς. Φυσικά σημαντικό είναι φέτος να προσαρμόζουμε το παιχνίδι ανάλογα και με κάθε αντίπαλο. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό όμως αυτό είναι καλό γιατί μας προετοιμάζει για την πρώτη κατηγορία". 

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο αρχηγός, Νίκος Νικολάου:

"Έχω ζήσει δύσκολα χρόνια με τον Ολυμπιακό και επιτέλους μπορώ να πω πως φέτος ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Από την πλευρά μας οι παίκτες θα δώσουμε τα πάντα για να πάει η ομάδα στην Α΄Κατηγορία.. Ο στόχος θα επιτευχθεί αρκεί φέτος ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο. Έχω ζήσει την ομάδα να φέρνει τρείς και τέσσερις χιλιάδες κόσμο και ξέρω υπάρχουν πολλοί Ολυμπιακοί για να μας στηρίξουν. Πρέπει οι ξένοι να νιώσουν σε ποιά ομάδα ήρθαν κι αυτό μόνο ο κόσμος μπορεί να το καταφέρει. Από μας να περιμένετε δουλειά και μόνο δουλειά".

Τέλος στη δημοσιογραφική διάσκεψης ο κύριος Σεραφείμ αναφέρθηκε ονομαστικά στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ ανακοίνωσε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Προμαχώνα για παρουσίαση του νέου ρόστερ της ομάδας.