"Θα καταγγελθεί σε όλες της αρμόδιες αρχές της ΚΟΠ και στην αστυνομία"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός ο οποίος ανεβάζοντας βίντεο με στιγμιότυπα από το παιχνίδι με τον ΑΣΙΛ εξηγεί ξεχωριστά την κάθε φάση για την οποία διαμαρτύρεται. Στο τέλος της ανακοίνωσης γνωστοποιεί ότι ο διαιτητής θα καταγγελθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές αλλά και την αστυνομία. 

Αναλυτικά όσα σημειώνουν: 

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα ήθελε να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους όπως αρμόζει στην ιστορία του και μη αφήνοντας κανένα να εμπαίζει με αυτό το ιστορικό όνομα.
Χθες Δύο εκ του διαιτητικού τρίου στο Γ.Σ.Ζ έχουν διαπράξει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος όπως βλέπετε και στο βίντεο που κυκλοφόρησε, αποτυπωμενο όλο αυτό το Θέατρο που ζήσαμε.
Το παιχνίδι με τον ΑΣΙΛ τελείωσε 2-2 αντί να εξελιχθεί σε ένα θρίαμβο υπερ της ομάδας μας με τον δείκτη του σκορ να ήταν πολύ πιθανόν στο 0-5 αφού μας ακυρώνουν κανονικότατο γκολ στο 0-3 και δεν δόθηκαν δυο πέναλτυ όταν έγιναν απόκρουσεις με το χέρι δυο φορες ενώ η μπάλα όδευε μέσα στα δίκτυα από τους ποδοσφαιριστες μας.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι φάσεις στις οποίες οι διαιτητές αλλοίωσαν την ροή του αγώνα. Ακολουθούν αναλυτικά και άλλες πολλές.

-Στο 30' και ενώ ο αγώνας ήταν στο 0-1 μετά από κεφαλιά του Ραμος ο αμυντικός του Ασιλ σε ρόλο τερματοφύλακα απεκρούει με το χέρι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή και τον βοηθό του να καταλογίζουν κόρνερ.

-Στο 41' με το σκορ να είναι ήδη στο 0-2 ο βοηθός σε ρόλο "τροχονόμου" ακυρώνει καθαρό γκολ του Ραμος για offside που όπως φάνηκε και με γυμνό μάτι ο επιθετικός της ομάδας μας ξεκινά από καλυμμένη θέση ίσως και 2 μέτρων πίσω από τον αντίπαλο αμυντικό.
Κάπου εκεί αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε αλλα δεν ήμασταν σίγουροι για το έργο που θα ακολουθούσε.

-Στο 79' και ενώ ο αγώνας κυλούσε ομαλά και η ομάδα μας διαχειριζόταν το 0-2 υπέρ της αποτέλεσμα ανέλαβε δράση ο "άρχοντας" του γηπέδου με συμπαραστάτη τον βοηθό του θέλοντας να κάνουν το παιχνίδι πιο "απολαυστικό". Έτσι ενώ οι παίκτες του Ασιλ δεν κάνουν το Fair-play (δικαιωματικά) στην κόντρα επίθεση, ο επιτιθέμενος παίκτης του αντιπάλου φεύγει από τρία μέτρα offside και μάλιστα μπροστά στα μάτια του βοηθού, μπαίνει ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή μας και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει προλαμβαινοντας τον οι αμυντικοί μας, αποφασίζει να ξαπλώσει στο χορτάρι προσποιούμενος κτύπημα από τον ποδοσφαιριστή μας και ελπιζοντας ο διαιτητής να του δώσει το πέναλτι. Έτσι και έπραξε μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες και πολλά ερωτηματικά.

-Στο 84' μετά το 1-2 και τους παίκτες μας να μην τα παρατουν για να διασφαλίσουν τους 3 πολύτιμους βαθμούς αντεπιτίθενται. Μπαίνουν με αξιώσεις στην περιοχή επιχειρούν το shoot και πάλι εκει σαν απομηχανής θεος κάποιος αμυντικός του Ασιλ χρησιμοποια το χέρι. Και αυτή την φορά ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Και κάπου εδώ αποφασίζει το διαιτητικό δύο να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Και ενώ ενημερώνει τις ομάδες ότι θα κρατήσει 4 λεπτά καθυστερήσεις στο 90+7' μετά από μια στραβοκλωτσια παίκτη του αντιπάλου και την μπάλα να βρίσκεται στον αέρα, ο ποδοσφαιριστής μας Romo αμύνεται με άλμα για να διώξει την μπάλα και να τελειώσει το παιχνίδι και αντί αυτού τον βλέπουμε να γκρεμίζεται από αντίπαλο μπροστά στα μάτια του βοηθού και πέφτοντας αργά να ακουμπά την μπάλα με το χέρι του. Φυσικά και ο διαιτητής το μόνο που είδε αδιαφορώντας για το σπρώξιμο ήταν το χέρι καταδικάζοντας τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε μια άδικη ισοπαλία αφού τίποτα δεν την προμήνυε.

Ο διαιτητής, και ο βοηθός του οι άρχοντες του αγώνα, ορίζονται προκειμένου να τηρούν εντός του αγωνιστικού χώρου την ισονομία μεταξύ των δύο ομάδων. Προφανώς χθες, ο κ. Χ. Θεουλλή αλλά και ο βοηθός του Πραστιτης μόνο αυτό δεν έκαναν .

Σε ένα παιχνίδι όπου θα έπρεπε να το σχολιάζουν όλοι για τις ικανότητες των ομάδων κατάφεραν να είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές, καθώς ξεκάθαρα καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα.
Στέρησαν από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ την ικανοποίηση για μια μεγάλη νίκη.

Επιτέλους στην Κυπρο διαιτητές «τύπου» Θεουλλή και Πραστίτη που αγνοούν τον κανονισμό του πέναλτι και από βοηθούς που δεν γνωρίζουν ούτε τον απλό κανονισμό του οφ σάιντ πρέπει να τελειώνουν για αυτό και αποφασίσαμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα, αν και τόσο καιρό κρατούσαμε μια σιωπηλή στάση για το καλό του αθλήματος και το καλό ολων.

Όμως δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.
Η ζημιά που κάνουν, εκτός από βαθμολογική είναι και αγωνιστική, καθώς οι αποφάσεις τους είναι η αιτία για τον εκνευρισμό του κόσμου, παραγόντων αλλά και των ίδιων των πρωταγωνιστών μέσα στο γήπεδο. Κατάφεραν με λίγα λόγια να φτάσουν στα όρια του ένα φίλαθλο κοινό που διαχρονικά έχει αποδείξει το ήθος του και ξέρει να αναγνωρίζει αξίες, καθώς και ένα άνθρωπο που πρόσφερε στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και στο κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα που αποφάσισε και πάλι να ενασχολήθει και πριν καλά καλά προλάβει να προσφέρει να ξανα σιχαθεί αυτό το σάπιο σύστημα του ποδοσφαίρου. Αναφερόμαστε στον κύριο Χ. Τορναρίτη που αγωνίζεται καθημερινά να φτιάξει κάτι καλό για όλο το κυπριακό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ξοδεύοντας χρήμα και ώρα.

Για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πάντως, είναι ανεπιθύμητος και θα καταγγελθεί σε όλες της αρμόδιες αρχές της ΚΟΠ αλλά και στην αστυνομία για την χθεσινή κλοπή.