Η ανασκόπηση της σεζόν

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, ο Ολυμπιακός κάνει μια πλήρη ανασκόπηση της φετινής σεζόν...

"Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις 24/7/14. Η αβεβαιότητα και ο προβληματισμός ήταν διάχυτος εκείνη τη μέρα, αφού από την ομάδα της προηγούμενης χρονιάς μόλις 7 παίκτες είχαν συμφωνήσει για να παραμείνουν. Ήταν οι Νικολάου, Πολυκάρπου, Καρκώτης, Πουγιούκκας, Μαύρου, Χριστοδούλου και Ευαγγέλου. Λίγες μέρες αργότερα συμφώνησαν να παραμείνουν στην ομάδα και οι Μουκτάρης, Γαβριηλίδης. Μέσα από τα δοκιμαστικά που έγιναν το καλοκαίρι εντάχθηκαν οι Χριστοφή, Βασιλειάδης, Ιωαννίδης, Κυριάκου, Eiza, Meftah. Στο τέλος του Αυγούστου ήρθαν οι δανεικοί από την Ομόνοια, Θεράποντος και Κατελάρης αλλά και ο Αναστασίου. Με την έναρξη του πρωταθλήματος εντάχθηκαν στην ομάδα μας και οι Ανδριόπουλος και Μαλέκος.

Προπονητής της ομάδας μας ανέλαβε ένας παλιός αγαπημένος της κερκίδας, ο Γκόραν Πετκόφσκι με βοηθό τον αρχηγό μας Νίκο Νικολάου. Την υπόλοιπη προπονητική ομάδα συμπλήρωσαν ο γυμναστής Νεόφυτος Σταύρου, ο προπονητής τερματοφυλάκων Ξένιος Ζαβρός, ενώ υπήρχε και άψογη συνεργασία με το προπονητή της Κ21 Μιχάλη Ιωάννου. Σημαντικές βοήθειες στη προπόνηση τερματοφυλάκων πρόσφεραν κατά διαστήματα οι Πάμπος Κουλουμπρής, Ρίκι Νίλσεν και Nikola Moraca. Φυσιοθεραπευτής ο Χρίστος Χρίστου και μασέρ ο Στέλιος Χαραλάμπους. Πολύτιμη προσφορά και αυτή του φροντιστή της ομάδας Νίκου Πολυκάρπου.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με καθόλου καλούς οιωνούς. Ξεκίνημα εντός έδρας και ήττα με 0-1 από το Ν&Σ Ερήμης και στη 2η Αγωνιστική συντριβή με 5-1 από την ομάδα της Καρμιώτισσας.  Ήδη στη 3η Αγωνιστική, με την ομάδα μας να έχει -6 λόγω παλαιών χρεών, αντιμετωπίζουμε την Ε.Ν.Παρεκκλησιάς με 12 βαθμούς διαφορά τότε, αφού είχαν ξεκινήσει με δύο νίκες στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Μετά από μια πειστική εμφάνιση η ομάδα μας παίρνει τη νίκη με 2-0. Λίγες μέρες μετά η ομάδα μας δέχεται άλλο ένα κτύπημα αφού ήρθε η νέα αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση Μασάδο. Ωστόσο αυτό μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο και μαζεύοντας ακόμα 7 βαθμούς τον Νοέμβριο (Ομόνοια Αραδίππου 4-2, ΑΠΕΠ 1-1 και ΑΕΖ 2-0) για πρώτη φορά ανεβήκαμε πάνω από το μηδέν!!

Στη συνέχεια ακολούθησε το πρώτο διπλό στην Πόλη Χρυσοχούς κόντρα στη τοπική ΕΝΑΔ (1-2) μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση που άρχισε να δείχνει για τα καλά ότι ήμασταν αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος. Η αισιοδοξία που έφερε το πρώτο διπλό δεν είχε συνέχεια αφού τα τελευταία δύο παιχνίδια του 2014 χάθηκαν με πολύ άδικο τρόπο (Διγενή Ορόκλινης 1-2, Άρης 1-3).

Με την είσοδο του 2015 η ομάδα μας ταξιδεύει στην Ερήμη. Ήττα με 4-1 και η παραμονή απέχει 9 βαθμούς. Αξιοσημείωτο σ’ αυτό το παιχνίδι η υποστήριξη του κόσμου και η υπόσχεση του αρχηγού Νικολάου προς τον κόσμο στο τέλος του αγώνα, ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια όσο δύσκολη και αν φάνταζε. Τα λόγια έγιναν πράξη και την επόμενη αγωνιστική φέρνουμε 1-1 με την τότε πρωτοπόρο Καρμιώτισσα και μετά ακολούθησε το μεγάλο διπλό στην Παρεκκλησιά (2-1).

Το κλίμα είχε αλλάξει για τα καλά. Οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στο Κύπελλο όπου παρ’ όλες τις δύο ήττες (0-1 και 0-3 από τον Αποέλ) η ομάδα δέχθηκε θετικά σχόλια από φιλάθλους όλων των ομάδων. Επίσης στις 26/1/2015 ήρθε η επιβεβαίωση για την επιστροφή των 3 βαθμών. Αρνητικό σημείο ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα Milan Vincler που είχε ενταχθεί στην ομάδα λίγες μέρες προηγουμένως.

Στις 8 Φεβρουαρίου κερδίζουμε εκτός έδρας την Ελπίδα Ξυλοφάγου με 1-0 και για πρώτη φορά η ομάδα ανεβαίνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ακολουθεί η ήττα με 1-5 από τη Πάφο και άλλο ένα μεγάλο διπλό στην Αραδίππου με 2-1. Ο μήνας τελειώνει με τη δραματική νίκη κόντρα στην ΑΠΕΠ με 1-0. Στα δύο εκτός έδρας που ακολουθούν καταφέρνουμε να πάρουμε μόνο ένα βαθμό (ΑΕΖ 1-2 και Αναγέννηση Δερύνειας 1-1) και ξαναμπαίνουμε στη ζώνη του υποβιβασμού. Ακολούθως κερδίζουμε τέσσερις βαθμούς, με ΕΝΑΔ (1-1) και Άρη (4-1) και έχουμε ξανά τη τύχη στα χέρια μας.

Τελευταίο παιχνίδι, Μεγάλη Τετάρτη. Ένας αγώνας γεμάτος άγχος, χαμένες ευκαιρίες μέχρι που φτάνουμε στο 85ο λεπτό. ΓΚΟΟΛΛ (1-0) και το θαύμα ολοκληρώνεται.

Πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής:

Γαβριηλίδης 2250 λεπτά σε 25 αγώνες
Νικολάου 2225 λεπτά σε 25 αγώνες
Μουκτάρης 2040 λεπτά σε 23 αγώνες
Πολυκάρπου 1972 λεπτά σε 23 αγώνες
Καρκώτης 1809 λεπτά σε 21 αγώνες

Οι σκόρερ της ομάδας μας:

7 τέρματα: Πάρης Ανδριόπουλος

5 τέρματα: Φάνος Ευαγγέλου

4 τέρματα: Γιάννης Μαύρου

3 τέρματα: Παναγιώτης Θεράποντος, Στέφανος Μουκτάρης, Δημήτρης Βασιλειάδης

2 τέρματα: Χρίστος Γαβριηλίδης

1 τέρμα: Νίκος Νικολάου, Σώζος Παπαχαραλάμπους, Άγγελος Πουγιούκκας, Φάνος Κατελάρης, Μιχάλης Ιωαννίδης, Amine Meftah

και ένα αυτογκόλ

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή παικτών της ομάδας Κ21:

Παπαχαραλάμπους (7 αγώνες)
Σωτηρίου (5 αγώνες)
Μαλέκος (3 αγώνες)
Αυλωνίτης (2 αγώνες)
Λιασίδης (1 αγώνα)
Γερολέμου (1 αγώνα)

** Μετά από πολλά χρόνια η ομάδα μας έκανε μια σεζόν χωρίς αλλαγή προπονητή αφού ξεκίνησε και συνέχισε μέχρι το τέλος ο Γκόραν Πετκόφσκι.

** Ο Βασιλειάδης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας που συμμετείχε και στους 26 αγώνες του πρωταθλήματος αλλά και στους 3 αγώνες του Κυπέλλου".