Μετά τον Παναγή ο... Χριστοδούλου

Μετά τον Κωνσταντίνο Παναγή, ο οποίος δικαιολογημένα είναι το πρόσωπο των ημερών, ένας ακόμα τερματοφύλακας αναδεικνύεται από τον Ολυμπιακό και παρουσιάζεται έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Χριστοδούλου, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 14 αγώνες στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας, ενώ έπαιξε και σε δύο παιχνίδια κυπέλλου, εκ των οποίο το ένα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο Στάδιο.

Ο 18χρονος (26/03/1997) κήπερ μίλησε στο Kerkida.net κι αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, αλλά και για τη φετινή πορεία των "μαυροπρασίνων", οι οποίοι κόντρα στα διάφορα "εμπόδια" και προγνωστικά κατάφεραν να παραμείνουν τελικά στη Β΄ Κατηγορία.

Διαβάστε πιο κάτω τη μίνι-συνέντευξη του νεαρού άσου:

Παρότι μικρός σε ηλικία κατευθείαν στα βαθιά με αρκετές συμμετοχές στα πόδια σου...

Σίγουρα, δεν υπάρχει καμία σχέση το να αγωνίζεσαι σε παιχνίδια πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας με τους αγώνες στο πρωτάθλημα Νέων. Είναι άλλο επίπεδο, μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός, ενώ έχεις να αντιμετωπίσεις και ξένους ποδοσφαιριστές. Η αρχή ήταν δύσκολη για εμένα και χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να μπω στο κλίμα. Το γεγονός, όμως, ότι οι πλείστοι παίκτες ήταν νεαροί με βοήθησε αρκετά. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ήμουν ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής της ομάδας, όμως με τη βοήθεια των άλλων ποδοσφαιριστών, νεαρών και έμπειρων, αλλά και του προπονητή μου Γκόραν Πετκόφσκι, όπως και του προπονητή τερματοφυλάκων Πάμπου Κουλουμπρή μπόρεσα να αντεπεξέλθω των περιστάσεων. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δεν ήταν κάτι άγνωστο για εμένα, αφού βρίσκομαι εκεί από τα οκτώ μου χρόνια, ενώ είχα παίξει και πέρσι στην πρώτη ομάδα, σε 3-4 αγώνες της Β΄ Κατηγορίας, όταν ήμουν 16 ετών.

Κόντρα στις εκτιμήσεις πολλών, αλλά και τα αρκετά εμπόδια που βρήκε στο δρόμο του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του στην Κατηγορία...

Η παραμονή μας στην κατηγορία αποτελεί άθλο για όλους μας. Αρχικά, υπήρχε το εμπάργκο μεταγραφών ποδοσφαιριστών άνω των 21 ετών, μετά η αφαίρεση βαθμών και πάει λέγοντας... Στην ομάδα ήμασταν όλοι νεαροί κάτω των 21 ετών και μόνο οι Νικολάκης Νικολάου και Κυριάκος Πολυκάρπου ήταν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μας βοήθησαν αρκετά. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι κάνεις δύο νίκες και ανεβαίνεις βαθμολογικά και διαφορετικό να τρέχεις να καλύψεις το -6 και να θέλεις χρόνο για να έχεις θετικό πρόσημο. Αν είχαμε αυτούς τους βαθμούς, τότε η πίεση για την παραμονή σαφώς και δεν θα ήταν η ίδια.

Πρόσωπο των ημερών ο Κωνσταντίνος Παναγή, ένας τερματοφύλακας με τον οποίο συνυπήρξες στον Ολυμπιακό. Θα ήθελες να παρουσιαστεί και σε εσένα ανάλογη ευκαιρία και να αγωνιστείς κάποια στιγμή σε κάποια πιο μεγάλη ομάδα, προκειμένου να δείξεις δείγματα του ταλέντου σου;

Σίγουρα θα ήθελα. Με τον Κωνσταντίνο ήμασταν πολλά χρόνια μαζί στον Ολυμπιακό. Τον βρήκα στην πρώτη ομάδα, όταν ήμουν 14,5 χρονών και κάναμε μαζί προπονήσεις με την ανδρική ομάδα. Προπονητής ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος και προπονητής τερματοφυλάκων ο Σπύρος Νεοφυτίδης. Για μένα προσωπικά ο Κωνσταντίνος Παναγή είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Του δόθηκε η ευκαιρία και την "άρπαξε". Σίγουρα, θα ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να έχω ανάλογη ευκαιρία. Δεν νομίζω να υπάρχει παίκτης που δεν θα το ήθελε.

Πέραν από την καριέρα σου στον Ολυμπιακό είσαι μέλος και της Εθνικής Νέων U19...

Έχω περάσει από όλες τις Εθνικές Ομάδες, U15, U17 και τώρα U19. Επόμενος στόχος η Εθνική Ελπίδων.

Πώς θα χαρακτήριζες το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός φαίνεται να δίνει έμφαση στον Κύπριο τερματοφύλακα και μετά από τον Παναγή, να δίνεται η ευκαιρία πλέον σε εσένα να αναδειχθείς;

'Οταν ξεκίνησα εγώ, έβλεπα ότι ο Πάμπος Κουλουμπρής έδινε μεγάλη έμφαση στη θέση του άσου, ίσως κι επειδή και ο ίδιος υπήρξε τερματοφύλακας. Δεν είμαστε, όμως, μόνο εγώ και ο Παναγή. Αν θυμάστε και ο Δημήτρης Στυλιανού έκανε πολύ καλή σεζόν στον Ολυμπιακό. Οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού ήταν πάντα καλές και πάντα έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στους τερματοφύλακες και όχι μόνο...

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Ξέρουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα παραπάνω κόσμο στο πλευρό μας. Φέτος ήταν πάντα δίπλα μας, και στους εντός και στους εκτός έδρας αγώνες, και η στήριξή τους ήταν τρομερή. Θέλουμε ακόμα περισσότερους στο πλευρό μας, γιατί ο Ολυμπιακός, αλλά κι εμείς οι παίκτες τους χρειαζόμαστε.