“Προκάλεσε με χειρονομία και βρισιές”

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του Γραφείου Τύπου του Οθέλλου, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Κουρσάρης, “απαντά” στις πρόσφατες σοβαρές καταγγελίες του ΘΟΪ για όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Αναλυτικά:

"Αναφέρομαι στο πρόσφατο δελτίο τύπου, το οποίο εξέδωσε το σωματείο ΘΟΙ Λακατάμειας, και μετά λύπης μου, θέλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1. Τα όποια μικροεπεισόδια έχουν επισυμβεί στον αγώνα Οθέλλος Αθαιένου – ΘΟΙ Λακατάμιας στις 23-01-2016, δεν έχουν σε καμία περίπτωση την «ένταση» και την έκταση η οποία εντέχνως γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο δημοσίευμα. Υπήρξε ένα μικροεπεισόδιο, το οποίο ούτε καν αναφέρεται από τον παρατηρητή στο φύλλο αγώνος, και το οποίο δυστυχώς προκάλεσε ποδοσφαιριστής του ΘΟΙ. Ο ποδοσφαιριστής μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, απευθυνόμενος προς μερίδα οπαδών του Οθέλλου, προχώρησε σε μία άκρως απρεπή και έξω από κάθε πνεύμα αθλητοπρέπειας χειρονομία, βρίζοντας και προκαλώντας ασύστολα, στάση η οποία φυσικά δεν τιμά καθόλου το άθλημα του ποδοσφαίρου και κυρίως το ιστορικό σωματείο του ΘΟΙ Λακατάμιας.

2. Θέλω να πιστεύω ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν μεταφέρθηκαν σωστά στον πρόεδρο της ομάδας του ΘΟΙ, γι’ αυτό και στην συνέχεια προσπάθησε ατυχώς να παρέμβει και οδηγήθηκε με τον τρόπο αυτό σε ένα «άστοχο» και ατυχή διάλογο με παράγοντες του σωματείου μας, οι οποίοι προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

3. Η φιλοξενία που έτυχε η ομάδα μας στον πρώτο αγώνα με την ομάδα του ΘΟΙ, σε όλα τα επίπεδα, πόρρω απέχει από αυτή που θα ανέμενε κανείς και από αυτό που θα άρμοζε σε ένα ιστορικό σωματείο όπως το ΘΟΙ Λακατάμιας. Το σωματείο μας θα μπορούσε μετά τον συγκεκριμένο αγώνα, να προβεί σε ανάλογες ενέργειες και ανάλογα δημοσιεύματα, αλλά σεβόμενο την ιστορία της αντίπαλης ομάδας, και όντας πιστό στην προσπάθεια που καταβάλλει να μην προκαλεί και να μην αναλώνει τις δυνάμεις του σε οτιδήποτε το απομακρύνει από τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την επάνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, δεν το έπραξε.

4. Αδυνατώ να κατανοήσω για ποίους λόγους, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, εμπλέκονται θέματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι της συνάντησης των δυο σωματείων, με το θέμα των όποιων μικροεπεισοδίων. Η ομάδα του Οθέλλου ήταν ποιοτικά ανώτερη από τον αντίπαλο της σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, και συνεπώς μιλάμε για νίκη μίας ομάδας με σαφή υπεροχή, σωστά δομημένης και πειθαρχημένης σε όλα τα επίπεδα.

5. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι η αποφυγή επεισοδίων τα οποία δεν τιμούν το άθλημα και η διαπαντώς εξάλειψη τους από τα Κυπριακά γήπεδα, θα πρέπει να αποτελεί στόχο όλων των εμπλεκομένων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όταν όμως αυτά προκαλούνται από ποδοσφαιριστές (και όχι φίλαθλους), για των οποίων το ήθος και την συμπεριφορά, εντός των αγωνιστικών χώρων, εμείς τα σωματεία έχουμε την απόλυτη ευθύνη, αυτό θα πρέπει να προβληματίσει, και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσει ο πρόεδρος και οι παράγοντες του ιστορικού σωματείου ΘΟΙ Λακατάμειας.

Γιώργος Κουρσάρης
     
Πρόεδρος Οθέλλου Αθηαίνου"