(ΑΦΙΕΡΩΜΑ kerkida) Από τα 500 κασκόλ πήγε στα 1500 και... συνεχίζει!

Close
(ΑΦΙΕΡΩΜΑ kerkida) Από τα 500 κασκόλ πήγε στα 1500 και... συνεχίζει!

Το 2015 η ιστοσελίδα μας έγραψε για τον Αντρέα Λοΐζου. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ. Πριν τέσσερα χρόνια λοιπόν, ο Αντρέας είχε περίπου μαζέψει 500 κασκόλ για την συλλογή του. Τέσσερα χρόνια αργότερα είπε να προσθέσει ακόμα 1000 (!) Το www.kerkida.net τον συνάντησε το 2019 σ΄ένα καφενείο στο κέντρο της Λευκωσίας και πριν πάμε μαζί του στα γραφεία του (αγαπημένου του) Ολυμπιακού μας εξήγησε την τρέλα του… 

ανανσ

Μπορείτε να δείτε την συλλογή του ΕΔΩ, στην σελίδα του στο facebook

Επιμέλεια: Αντρέας Ψάλτης

For the record…

1500 κασκόλ 

100 φανέλες (επίσημες ομάδων) 

45 υπογεγραμμένες και φορεμένες από ποδοσφαιριστές 

“Ο στόχος μου είναι να φτιάξω ένα μεγάλο δωμάτιο και να τα βάλω όλα μέσα. Κασκόλ, φανέλες και τα υπόλοιπα που μαζεύω… Match programmes, εισιτήρια αγώνων, ακόμα και καρφίτσες”, δηλώνει… 

Φαντάζομαι είναι πολύ εύκολο να βρεις ένα κασκόλ της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ… Αυτό της Μπραν (νορβηγική ομάδα φώτο πιο κάτω) πως το βρίσκεις;

“Κατάφερα όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσω διασυνδέσεις. Είναι κι΄άλλοι που έχουν αυτό το χόμπι. Μπορώ να πω ότι είμαι δικτυωμένος. Ο Κωνσταντίνος έφτιαξε ένα γκρουπ για τους συλλέκτες αυτούς. Πλέον είναι το μεγαλύτερο γκρουπ στην Ευρώπη. Μέσα υπάρχουν σχεδόν 10000 άτομα! Μέσω αυτού του γκρουπ και άλλων διασυνδέσεων κατάφερα να πάρω κασκόλ από ομάδες της Βραζιλίας, της Κολομβίας, του Εκουαδόρ…” 

Ποια πρωταθλήματα έχουν “κλείσει”; 

“Η Αγγλία είναι κλειστή. Premier League και Championship. Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία επίσης. Ρωσία, Βέλγιο και Ουκρανία είναι σχεδόν κλειστά. Από το πρωτάθλημα της Ελλάδας μου λείπουν τρεις ομάδες”

Και Κύπρο… 

“Από την Κύπρο (γέλια) μου λείπουν έξι ομάδες. Πάφος, Νέα Σαλαμίνα, Εθνικός, Δόξα, ΕΝΠ και ΑΕΛ. Από την ΑΕΛ έχω αρκετά ευρωπαϊκά κασκόλ παρόλα αυτά” 

Σημείωση Α.Ψ: Ας ελπίσουμε οι πέντε ομάδες να επικοινωνήσουν με τον Αντρέα μέσω της σελίδας του προκειμένου να “κλείσει” κι΄αυτό το πρωτάθλημα. 

“Πριν τέσσερα χρόνια έλεγα να φτάσω μέχρι τα 500. Τώρα έχω 1500 κασκόλ. Δεν ξέρω μέχρι που θα πάει” 

Πως ξεκίνησε όλο αυτό; “Πήγα ένα ταξίδι με το σχολείο στο Μόναχο και επισκέφτηκα το Αλιάνζ Αρένα. Επισκέφτηκα την μπουτίκ και αγόρασα δύο κασκόλ. Αμέσως σκέφτηκα γιατί να μην αρχίσω να μαζεύω” 

Αγάπη για τον Ολυμπιακό… 

Το κασκόλ με το οποίο ανακοινώνονται οι νέοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σίγουρα το έχετε δει. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι το συγκεκριμένο το σχεδίασε ο Αντρέας μ΄ένα φίλο του… 

ddsseefff

**Ο Αντρέας ποζάρει στο Kerkida.net με το... δικό του κασκόλ 

“Το σχεδίασα μ΄ένα φίλο μου. Έστειλα την παραγγελία σ΄ένα κατασκευαστή ο οποίος έφτιαξε 1000 κομμάτια. Τα πλήρωσε ο Ολυμπιακός και είναι αυτά τα κασκόλ που παρουσιάζουν μέχρι τώρα τους παίκτες. Αυτό έγινε το 2015” 

τορνασ

Η κουβέντα μας ολοκληρώθηκε με μια φωτογραφία στα γραφεία του Ολυμπιακού στο κέντρο της Λευκωσίας. 

Πάντως αν υπολογίσουμε ότι σε τέσσερα χρόνια τα 500 γίνανε 1500, το 2023 θα γράφουμε για 2500 κασκόλ και λογικά δεν θα χωράνε σ΄ένα μόνο δωμάτιο!