(ΑΝΑΛΥΣΗ) Τα δεδομένα στη "μάχη" της Κύπρου για την 15η θέση

Close
(ΑΝΑΛΥΣΗ) Τα δεδομένα στη "μάχη" της Κύπρου για την 15η θέση

Εδώ και αρκετές βδομάδες είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες των ομάδων μας στην Ευρώπη. Όπως γράψαμε ξανά, η φετινή σεζόν είναι κρίσιμη αφού αν η Κύπρος καταφέρει να διατηρήσει την 15η θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα, την σεζόν 2021/22 θα βγάλει πέντε ομάδες στην Ευρώπη (δύο στα προκριματικά του Champions League, μια στα προκριματικά του Εuropa League και δύο στα προκριματικά του Europa League 2).

Πιο κάτω τα δεδομένα σήμερα, σε αυτή την μάχη...

Η Κύπρος είναι αυτή την στιγμή στην 15η θέση με 24.375 βαθμούς. Ακολουθεί η Ελλάδα με 23.000 και η Κροατία με 21.875. Σερβία (18η) και Σκωτία (19η) είναι επίσης αρκετά κοντά.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΛ από τον Άρη ήταν σαφώς μια πολύ αρνητική εξέλιξη αφού στέρησε βαθμούς από την Κύπρο και ταυτόχρονα έδωσε βαθμούς στον άμεσο ανταγωνιστή μας, που είναι η Ελλάδα. Επίσης αρνητικό - πάντα όσον αφορά στην βαθμολογία της UEFA - είναι και το γεγονός ότι και οι πέντε Ελληνικές ομάδες που βγήκαν φέτος στην Ευρώπη, συνεχίζουν.

Υπάρχουν όμως και θετικές εξελίξεις... Για παράδειγμα, η 13η Τσεχία και η 14η Δανία στις οποίες είμαστε πολύ κοντά, έχουν δει από μια ομάδα τους να αποκλείεται ήδη (όπως και η Κύπρος). Πιο κάτω η 17η Κροατία και η 18η Σερβία έχουν ήδη "χάσει" από δυο ομάδες οπότε είναι πιο δύσκολο να καλύψουν την διαφορά.

Η ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων αυτή την στιγμή είναι πως πέρα από τις Κυπριακές ομάδες, μας αφορά άμεσα και το τι κάνουν οι Ελληνικές. Οι υπόλοιπες χώρες, με τα σημερινά δεδομένα δεν αποτελούν άμεση απειλή για να μας "κλέψουν" την προνομιούχα 15η θέση.

Μετά τους επαναληπτικούς των ομάδων μας αυτή την βδομάδα, θα κάνουμε ξανά απολογισμό σε αυτή τη σημαντική μάχη για την 15η θέση στην κατάταξη της UEFA.

Νικόλας Γωγάκης