Η ιστορία συνεχίζει να γράφει ΑΕΚ... Ιστορική πρόκριση για την ομάδα της Λάρνακας που εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στον πρώτο αγώνα, πήγε με προβάδισμα στη Σλοβακία και... τώρα είναι πλέον στη φάση των "16".
- ΧΟΡΗΓΟI του αγώνα Dnipro -ΑΕΚ η PARIMATCH, η NISSAN CYPRUS και το UNIVERSITY OF NICOSIA
Καθόλου εύκολη υπόθεση δεν ήταν οι δύο αυτοί αγώνες με τη Ντνίπρο, αντιθέτως η ουκρανική ομάδα δεν ήταν αυτή που γνώρισε η ΑΕΚ το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την "Αρένα" της που έμοιαζε με φρούριο, "παρασύρθηκε" από τον κόσμο της και λίγο πριν το τέλος πήρε το ζητούμενο. Ο Άνχελ ήταν χρυσός σκόρερ του πρώτου αγώνα αφού με κεφαλιά στο 84' έστειλε τη μπάλα στην εστία του Βάλεφ. Ποιος να το φανταζόταν ότι αυτό το τέρμα θα "καθάριζε" την υπόθεση και θα έστελνε την ΑΕΚ στους "16"...

Με απόλυτη συγκέντρωση μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ χθες και δεν έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλο, έδειξε ότι το παιχνίδι ήταν δικό της και δεν επέτρεψε στη Ντνίπρο να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη. Από την έναρξη του πρώτου ημίχρονου μπήκε με νοοτροπία νικητή και έδειξε τις προθέσεις της... ότι θα έφευγε με την πρόκριση από το Κόσιτσε.
Έτσι και έγινε... αν και το σκορ έμεινε στο 0-0 η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια, δεν έχασε τον ρυθμό της ακόμα και όταν ο Κούσερ έριξε μέσα όλη την επιθετική του γραμμή με σκοπό να απειλήσει τον Πίριτς. Μιλίσεβιτς και Τόμοβιτς σαν πύργοι υπερασπίστηκαν την εστία του τερματοφύλακά τους, άπαντες έπαιξαν για την πρόκριση με τον Ράφα Λόπες να δίνει ρεσιτάλ... απίστευτα τρεξίματα από τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, τρομερός ο Πονς σε κάθε μάχη. Ένας Σανχούρχο που έμοιαζε με 20αρη παρά 36χρονο. Ένας Φαράζ που ανασταλτικά και επιθετικά έκανε τρομερή δουλειά.
Μια εικόνα 1000 λέξεις... "κιτρινοπράσινη" οικογένεια με ψυχολογία νικητή σε κάθε αγώνα, κλίμα αποδυτηρίων αξιοζήλευτο.

Ποιος να φανταζόταν ότι από τα χαμένα πέναλτι του Γκουστάβο Λέδες και του Όμρι Άλτμαν στην "Αρένα" με τη Μίντιλαντ, σήμερα η ΑΕΚ θα ζούσε το όνειρο των "16"... σήμερα η ΑΕΚ κάνει την Κύπρο περήφανη. Σήμερα η ΑΕΚ είναι η ομάδα που εκπροσωπεί το κυπριακό ποδόσφαιρο ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
Η ΑΕΚ μεγαλώνει και μαζί της όλος ο κόσμος της... 800 περίπου ΑΕΚτζήδες ταξίδεψαν στο Κόσιτσε της Σλοβακίας για να ζήσουν ό,τι ονειρεύτηκαν και άπαντες στην ομάδα το έκαναν πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο το ταξίδι στο Κόσιτσε... είναι το ταξίδι στη Δανία, στη Σερβία, στη Σλοβακία (όταν αναμετρήθηκαν ξανά με τη Ντνίπρο), το ταξίδι στην Πολωνία με το τεράστιο "διπλό" επί της Ντιναμό Κιέβου, η ισοπαλία με τη Ρεν στη Γαλλία... για όλες τις αναμετρήσεις που τόσοι "φρουροί" και ΑΕΚτζήδες φρόντισαν να είναι δίπλα στην ομάδα, είτε σε στιγμές πίκρας είτε χαράς. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι η έννοια του 12ου παίχτη σε όλη την πορεία της ομάδας. Ιδιαίτερα όμως χθες που μετέτρεψαν στο γήπεδο σε "Αρένα"... εξάλλου μάγισσα είναι και η πλάνη της φυλακή όπως λέει και το αγαπημένο τους σύνθημα.

Στις 14:00 θα μάθει η ΑΕΚ τον επόμενο αντίπαλό της και πέραν της Γουέστ Χαμ και της Βιγιαρεάλ δεν υπάρχει ομάδα που να μην μπορεί να δει κατάματα... Το kerkida.net θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της κλήρωσης - Δείτε εδώ ξανά τους πιθανούς αντιπάλους στη φάση των "16".

