Αποκλειστικά και μόνο… προς τα πάνω

Αποκλειστικά και μόνο… προς τα πάνω

Γράφει ο Ανδρέας ΒεντούρηςΑΕΚ δίνει απόψε το τελευταίο της ντέρμπι στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος (χωρίς ασφαλώς να υπονοούμε πως τα επόμενα δεν εγκυμονούν κινδύνους), στοχεύοντας ασφαλώς αποκλειστικά και μόνο στο νικηφόρο αποτέλεσμα, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.

Η ομάδα της Λάρνακας υποδέχεται τον φορμαρισμένο Απόλλωνα στην «Αρένα» (19:00, Live kerkida.net) με μοναδικό ζητούμενο την πέμπτη διαδοχική νίκη της, ώστε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα πως είναι διατεθειμένη να παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Όσο ψηλός κι αν θα είναι ο βαθμός δυσκολίας, η ΑΕΚ πρέπει να βρει τον τρόπο. Όπως τον βρήκε στην Πάφο, όπως τον βρήκε ξανά στο ΓΣΠ. Το χρειάζεται, όχι μόνο για να διατηρήσει τουλάχιστον το -5 από την πρωτοπόρο Ομόνοια, αλλά και για να αυξήσει την απόστασή της από τον Απόλλωνα, που επί του παρόντος είναι στο +4.

Με νίκη, θα βλέπει αποκλειστικά και μόνο προς τα πάνω. Στο απευκταίο γι’ αυτήν σενάριο της ήττας, αναγκαστικά θα ρίχνει το βλέμμα και προς τα κάτω. Για να μην μπει σε μία τέτοια διαδικασία, καλείται απόψε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσει την πορεία της με απώτερο στόχο της κατάληψης της κορυφής.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν υπολογίζει σε έξι ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους τραυματίες Καμπρέρα, Ρούμπιο, Εκπολό, Σουάρεθ, Ναούμ και Τσακόν.