Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Γρηγόρης Καστάνος αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο και να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο στο νησί μας.
Ο διεθνής άσος επέλεξε τον Άρη (ως δανεικός) και στους μήνες που αγωνίστηκε με την Λεμεσιανή ομάδα βίωσε κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, έπαιξε σε ομάδα κατοχής που ήταν στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα!
- Την σεζόν 2016-17, αγωνίστηκε στην Πεσκάρα, η οποία τερμάτισε στην τελευταία θέση στην Serie A.
- Την σεζον 2017-18 έπαιξε για μόλις 4 παιχνίδια στην Zulte-Waregem.
- Την σεζόν 2018-19 είχε γεμάτη σεζον με την Juventus U23 στην Serie C, τερματίζοντας στην 12η θέση.
- Την σεζόν 2019-20, αγωνίστηκε ξανά στην Πεσκάρα, αυτή τη φορά στη Serie B και η ομάδα του γλίτωσε τον υποβιβασμό στα μπαράζ.
- Την σεζόν 2020-21, έπαιξε στην Frosinone στη Serie B, και η ομάδα του τερμάτισε στη 12η θέση.
- Την σεζόν 2021-22, αγωνίστηκε στην Salernitana, στην Serie A, και η ομάδα του έμεινε στην κατηγορία για ένα μόλις βαθμό.
- Την σεζόν 2022-23, συνέχισε στη Salernitana, στη Serie A, και η ομάδα του τερμάτισε στη 15η θέση.
- Την σεζόν 2023-24, έπαιξε για τρίτη σερί σεζόν στην Salernitana στη Serie A. Αυτή τη φορά, υποβιβάστηκε τερματίζοντας στην τελευταία θέση.
- Την σεζόν 2024-25, μετεγγράφηκε στην Verona και η ομάδα του τερμάτισε στην 14η θέση στην Serie A.
- Και στο πρώτο μισό της σεζόν 2025-26, αγωνίστηκε στην Verona, και η ομάδα του τερμάτισε στην προτελευταία θέση στη Serie A και υποβιβάστηκε.
Τι μας λένε τα πιο πάνω; Ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γρηγόρης έπαιξε σε ομάδα που σε κάθε ματς έμπαινε στο γήπεδο θέλοντας να πάρει την κατοχή, να κυκλοφορήσει, να κυριαρχήσει και να επιτεθεί ξανά και ξανά. Για πρώτη φορα ΔΕΝ αγωνίστηκε σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή, που παλεύει για την επιβίωση της και που έχει ως πρώτο στόχο να αμυνθεί.
Και αυτοί οι μήνες στο πρωτάθλημά μας, έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς Κύπριους οπαδούς να εκτιμήσουν και να αντιληφθούν την ποιότητα του Κάστανου, ο οποίος με τα χαρακτηριστικά που έχει σίγουρα το απολαμβάνει περισσότερο όταν η ομάδα του μπαίνει στο γήπεδο ζητώντας κατοχή και επιθετικότητα, παρά όταν αγωνίζεται σε ομάδα που δίνει την μπάλα στον αντίπαλο και μαζεύεται πίσω για να αμυνθεί!