Υπ. Υγείας για δείγματα ΑΕΚ/"Παρατυπίες από συγκεκριμένο εργαστήριο και παραβίαση πρωτοκόλλων"

Close
Υπ. Υγείας για δείγματα ΑΕΚ/"Παρατυπίες από συγκεκριμένο εργαστήριο και παραβίαση πρωτοκόλλων"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει σχετικά με την υπόθεση διερεύνησης των... άκυρων θετικών κρουσμάτων των δύο παικτών της ΑΕΚ. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση των δειγμάτων των παικτών και έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο, καθώς επίσης και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην ΚΟΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διερεύνησης της ad hoc επιτροπής που συστάθηκε από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνας Γιαννάκη για τη διερεύνηση δειγμάτων παικτών της ΑΕΚ, τα οποία στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ως εργαστήριο αναφοράς COVID-19 και έτυχαν περαιτέρω επεξεργασίας.

Μετά το πέρας της έρευνας, έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο, καθώς επίσης και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να τύχει δέουσας και ανάλογης αντιμετώπισης βάσει των κανονισμών της".