Με σχεδόν 5 αγωνιστικές συμπληρωμένες, δεν μπορούν να γίνουν (σίγουρες) προβλέψεις. Όποιος υποστηρίξει με θέρμη ότι ο "Α" θα είναι πρωταθλητής και ο "Χ" θα μείνει εκτός εξάδας, κινδυνεύει να εκτεθεί.
Σε ένα πρωτάθλημα όπου μέχρι στιγμής η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη, τα πάντα είναι… ρευστά. Αυτό είναι ωραίο, αλλά από την άλλη δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να πεις το αυτονόητο: Έχει πέσει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ναι, κάποιες ομάδες έχουν ανέβει, αλλά στη γενική σούμα, το πρόσημο είναι αρνητικό. Δυστυχώς, είναι ένα γεγονός. Παρατηρείται πτωτική πορεία, πριν ξεσπάσει η πανδημία, σε ότι αφορά το level της Cyprus League.
Αυτό που έκανε ο Απόλλωνας στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές (4 επί 3), δύσκολα θα επαναληφθεί με αυτό το δείγμα που έχουν ενώπιον μας. Δύσκολα θα ξεχωρίσει κάποια ομάδα στην…. κούρσα για τον τίτλο, ενώ προμηνύεται μεγάλη μάχη για την εξάδα. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα γίνει μεγάλη "μάχη" για τον υποβιβασμό, στη β΄ φάση του πρωταθλήματος.
Σε ότι αφορά το BIG-6, όλες οι ομάδες έχουν προβληματίσει. Κάποιες περισσότερο, κάποιες λιγότερο. Και θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερη μουρμούρα για κάποιες μεγάλες ομάδες μας, αλλά μερικά… τρίποντα σκέπασαν τα προβλήματα.
- Απόλλων: Πρωτοπόρος κόντρα στις προβλέψεις. Χρειάζεται, ωστόσο, αρκετή δουλειά για να μας παρουσιάσει μία ελκυστική ομάδα ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ανώμαλη προσγείωση η βαριά ήττα από την ΑΕΚ.
- ΑΕΚ: Είναι η ομάδα που έχει το μομέντουμ μετά το πελώριο 4-1 επί του Απόλλωνα στη Λεμεσό. Χωρίς μπόλικη πίεση, αν βελτιώσει άμεσα κάποια πράγματα ο Καταλά, ίσως της παρουσιαστεί μια μεγάλη ευκαιρία.
- ΑΕΛ: Με τα... πάνω και τα κάτω της, είναι, ωστόσο ομάδα του προπονητή της. Έχει ομοιογένεια, έχει ποιοτικό ρόστερ και έναν Ντούσαν Κέρκεζ που γνωρίζει πολύ καλά τι… ισχύει.
- Ανόρθωση: Αν βελτιώσει την εικόνα της μακριά από το "ΠΑΠ", θα είναι εκεί, μέχρι το τέλος. Περιμέναμε περισσότερα, αλλά έχει τις δυνατότητες να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη με ανατροπή επί του ΑΠΟΕΛ.
- Ομόνοια: Ρίχθηκε στη… μάχη με τη ταμπέλα του φαβορί, όντας πρωταθλήτρια. Προβληματίζει πάρα πολύ με την απόδοσή της, έχει μείνει αρκετά πίσω. Θα αρχίσει τη δική της αντεπίθεση από το επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει ο Χένινγκ Μπεργκ.
- ΑΠΟΕΛ: Σκόρπισε… απογοήτευση με το καλησπέρα, ο Πούρσα… έγινε Σωφρόνης και τώρα "τρέχει" να φτιάξει την κατάσταση. Έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, δύσκολη η σεζόν και γενικότερα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Κύπριο προπονητή να βάλει το ΑΠΟΕΛ ξανά στις (σωστές) ράγες.
Δεν είναι μόνο το BIG-6…
Άρης: Τα… εκατομμύρια που έριξε ο Λευκορώσος επενδυτής πάνε να πιάσουν… τόπο. Έχει μεγάλες δυνατότητες αυτή η ομάδα, θα δώσει τη δική της "μάχη" για την εξάδα.
Ολυμπιακός: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις, γίνεται καλή δουλειά και φέτος στους μαυροπράσινους. Αν όχι εξάδα, δεν πιστεύουμε ότι θα μπλεχτεί σε περιπέτειες.
Δόξα: Σκληρό… καρύδι για άλλη μία σεζόν. Έχει καλό ρόστερ, ρεαλιστικά ομιλούντες δεν είναι ομάδα που θα κινδυνέψει.
Πάφος FC: Μία ζέστη, μία κρύο… Αν βρει το "κουμπί" ο κόουτς, είναι ομάδα για εξάδα. Αν όχι, μία από τα ίδια.
ΠΑΕΕΚ: Θα δώσει με αξιοπρέπεια τη "μάχη" για την παραμονή. Χωρίς πολλά-πολλά, αλλά με καλό τεχνικό τιμ και μπόλικη σκληρή δουλειά, κάνει θετική εντύπωση στην παρθενική της παρουσία στην Α΄.
Εθνικός Άχνας: Απογοητεύει… Περιμέναμε και περιμένουμε περισσότερα πράγματα από την ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους, γιατί έχει ποιότητα το ρόστερ.. Ουραγός με μόλις 1β, προμηνύεται δύσκολη η χρονιά.
Είναι ή δεν είναι θεότρελο... πρωτάθλημα με ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση εκτός εξάδας μέχρι στιγμής;
Στέλιος Αναστασίου