Καταλά για Ομόνοια: "Μία από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο - Να έχουμε... "πείνα" στο γήπεδο"

Καταλά για Ομόνοια: "Μία από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο -  Να έχουμε... "πείνα" στο γήπεδο"

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη του Νταβίντ Καταλά, ενόψει του αγώνα με την Ομόνοια.

Η ιστοσελίδα μας σας μετέφερε ζωντανά την διάσκεψη του κόουτς της ΑΕΚ...

Αρχικά... “Μετά από τη διακοπή επιστρέφουμε στη δράση. Είναι μεγάλη η πρόκληση πρωτάθλημα κόντρα στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι παίκτες είναι 100% έτοιμοι για να πετύχουν τον στόχο”

Μπορεί η ΑΕΚ να ανταγωνιστεί τις άλλες ομάδες για την κατάκτηση του πρωτάθληματος; “Αυτός είναι ο στόχος να ανταγωνιστούμε τους υπόλοιπους. Για το ρόστερ είμαι χαρούμενος 100%. Ολοκληρώσαμε τις μεταγραφές αν και ο Ροζάλες δεν έχει έρθει ακόμα λόγω των υποχρεώσεων του με την Εθνική του ομάδα”.

Για το ότι είναι νέα ομάδα… “Δεν υπάρχουν δικαιολογίες που είμαστε νέα ομάδα… Έχουμε αποκτήσει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Δουλέψαμε αρκετό καιρό μαζί αν και ήρθαν νέοι παίκτες των τελευταίο καιρό. Εμπιστεύομαι 100% τους ποδοσφαιριστές. Είτε αυτοί που θα αγωνιστούν στην ενδεκάδα είτε αλλαγή θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό”

Είναι μειονέκτημα το γεγονός πως η Ομόνοια είναι σχεδόν η ίδια ομάδα και έχει αγωνιστεί ήδη παιχνίδια στην Ευρώπη; “Η Ομόνοια δεν έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε λύσεις. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δείξουμε αυτή την πείνα στο γήπεδο”

Για το γεγονός πως έζησε σαν παίκτης την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι. Ένα μήνυμα στους οπαδούς; “Μας έλειψε η εικόνα που είχαμε στο παρελθόν. Τώρα όμως ζούμε στο παρόν. Αγαπώ αυτή την ομάδα και τον κόσμο της. Θέλω να τους πιέσω όπως κάνω και με τους παίκτες. Θέλω να τους πιέσω να είναι στο πλευρό μας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Τους χρειαζόμαστε στις κακές στιγμές να μας ανεβάζουν. Αγαπώ τον κόσμο της ομάδας. Θέλω να τους πιέσω να έρθουν να μας στηρίξουν.

 Για τα αγωνιστικά νέα… “Ο Άνταμ Γκιούρσκο  και ο Κρίστιαν Χοέλ  προπονούνται με την ομάδα την τελευταία βδομάδα και είναι έτοιμοι, είναι φιλόδοξοι για να βοηθήσουν. Ο Άμπραχαμ εδώ και μερικές μέρες έχει επιστρέψει  από την Ισπανία ήταν για ένα δεκαήμερο εκεί για τη γέννηση του γιου του. Έχει σχεδόν τελειώσει με την αποθεραπεία. Χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο όμως πνευματικά είναι έτοιμος. Θα είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα".

Για το γεγονός πως είναι το πρώτο του ντέρμπι… “Δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι είναι ντέρμπι. Για μένα είναι τελικός όπως ήταν και το προηγούμενο παιχνίδι. Η φιλοδοξία είναι η ίδια ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Είτε ο αντίπαλος είναι η Δόξα είτε η Ομόνοια. Η πίεση είναι η ίδια για όλους”.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι τι θέλει να αλλάξει… “Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε περισσότερη ποιότητα και στην άμυνα και στις επιθέσεις. Περισσότερες λύσεις επιθετικά και γενικά πιο συμπαγείς αμυντικά. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ήρθαν με μεγάλες φιλοδοξίες και μπορούν να μας βελτιώσουν και σε άμυνα και σε επίθεση"

“Δεν αλλάζει κάτι όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Κατοχή αμυντική λειτουργία. Αυτό που δεν διαπραγματεύονται είναι να μην υπάρχει προσπάθεια. Να αποδείξουμε στο αυριανό παιχνίδι ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο”.

Για την κατάσταση του Τιάγκο και αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί ο Τούμπας… “Ο Τιάγκο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση του, έχει ένα θέμα με το πόδι οπότε υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστεί με την Ομόνοια. Για τον Τούμπα αν είναι στην αποστολή πάει να πει πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι οι ίδιες οι πιθανότητες για τον Ρούμπεν τον Ιωακείμ και τον Κριστιάν και καλούμαι να πάρω την απόφαση για το ποιος θα αγωνιστεί”.

Τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε το παιχνίδι. Τι πήγε λάθος με τη Δόξα και τι πρέπει να κάνετε για να βελτιωθεί η ομάδα; “Σέβομαι τη Δόξα. Στο προηγούμενο παιχνίδι περίμενα να κερδίσουμε. Είναι αρκετά τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Όμως πρέπει να κρατάς και θετικά πράγματα όπως την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών στο πλάνο. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με την Ομόνοια. Πρέπει να έχουμε όραμα, χημεία και να είμαστε θετικοί”.