Κεφάλαιο... μεταγραφές/ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Close
Κεφάλαιο... μεταγραφές/ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε χθες την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και ανάμεσα στα πολλά που πρέπει να... δώσουν προσοχή οι ομάδες μας, είναι το κεφάλαιο των μεταγραφών. Διαβάστε πιο κάτω τι ισχύει σε καταλογο Α και Β'...

Επιβιβαστείτε στο Parimatch Express για το EURO του 2020 με 100% welcome bonus μέχρι €150

Κατάλογος Α

Κάθε σωματείο θα δικαιούται να εγγράψει στον Κατάλογο Α μέχρι 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1 Ιανουαρίου 2021.

Στον Κατάλογο Α θα πρέπει απαραίτητα να εγγράφονται και τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ, διαφορετικά ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

Ο Κατάλογος Α θα πρέπει να υποβάλλεται με φαξ ή email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στην ΚΟΠ με κοινοποίηση στα Σωματεία που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα στις πιο κάτω ημερομηνίες μόνον.

Σε περίπτωση που η κοινοποίηση στα Σωματεία δεν αποσταλεί εμπρόθεσμα, δεν αποτελεί λόγο ένστασης. Οποιαδήποτε ημέρα Παρασκευή (μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι) εντός του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου,  Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021

Οποιαδήποτε ημέρα Παρασκευή (μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι) εντός του Ιανουαρίου 2022, Την 4 Φεβρουαρίου 2022.

Παράλειψη Σωματείου να υποβάλει Κατάλογο Α στις πιο πάνω ημερομηνίες συνεπάγεται ότι το Σωματείο θα αγωνίζεται με τους ποδοσφαιριστές που ήταν εγγεγραμμένοι στον τελευταίο κατάλογο που υποβλήθηκε.

Άνεργοι Ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μόνο από τις 01.09.2021 μέχρι τις 03.09.2021 και από τις 01.02.2022 μέχρι τις 04.02.2022.

Κανένα Σωματείο δεν θα δικαιούται να προβαίνει σε αλλαγή του Καταλόγου Α, συμπλήρωση του ή αντικατάσταση ποδοσφαιριστή μετά τις 24 Σεπτεμβρίου 2021. Εξαιρούνται περιπτώσεις μεταγραφής η οποία ενώ έχει νομότυπα υποβληθεί υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της για την οποία όμως καθυστέρηση δεν φέρει ευθύνη το Σωματείο. Έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να επιτρέψει μία φορά κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου εκτός μεταγραφικών περιόδων την αντικατάσταση ενός τερματοφύλακα με άνεργο τερματοφύλακα, δεδομένου ότι έχει έμπρακτα πεισθεί ότι τερματοφύλακας που ευρίσκεται στον Κατάλογο Α έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να αγωνίζεται για διάστημα πέραν των 3 μηνών και θα εξεταστεί από ιατρό που θα υποδείξει η Ομοσπονδία για επιβεβαίωση των πιο πάνω.

Διαγραφή ποδοσφαιριστή μπορεί να γίνει μετά τις 24 Σεπτεμβρίου 2021 δεδομένου ότι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με το Σωματείο έπαυσε να ισχύει.

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Ιανουαρίου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων, τα Σωματεία μπορούν να προβούν σε αντικατάσταση μέχρι 4 ποδοσφαιριστών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον Κατάλογο Α σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Επιτρέπεται η συμπλήρωση του καταλόγου αν ο κατάλογος Α δεν είναι συμπληρωμένος. Επιτρέπεται επίσης η συμπλήρωση του καταλόγου από τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί από διαγραφές ποδοσφαιριστών.

Διευκρινίζεται ότι το σύνολο των μεταγραφών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που δικαιούνται τα Σωματεία Α’ Κατηγορίας τον Ιανουάριο είναι 4, πέραν των περιπτώσεων που δεν μετρούν σαν μεταγραφή.

∆εν υπάρχει μεταγραφική περίοδος για άνεργους ποδοσφαιριστές μετά τις 03.09.2021 και 04.02.2022 αντίστοιχα.

 Για να μπορεί Σωματείο να μεταγράψει ποδοσφαιριστές στην δύναμη του τον Ιανουάριο, στην περίπτωση που ο κατάλογος Α είναι συμπληρωμένος, τότε θα πρέπει να καταθέσει πρώτα την εξ’ συμφώνου διακοπή του Συμβολαίου του ποδοσφαιριστή που θα διακόψει το συμβόλαιο του.

Σε αντίθετη περίπτωση για να μπορεί να γίνει μεταγραφή θα πρέπει ο Πρόεδρος του Σωματείου να καταθέσει εγγυητική επιστολή στην Ομοσπονδία ότι αναλαμβάνει να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που θα δικαιούται ο ποδοσφαιριστής από τη διακοπή του συμβολαίου του και/ή της διαγραφής του από τον κατάλογο των ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται. Το ίδιο ισχύει και το Καλοκαίρι όταν γίνεται διακοπή συμβολαίου διαγραφή ποδοσφαιριστή.

Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να αρχίζουν τους αγώνες τους έχοντας στην ενδεκάδα δύο ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Για κάθε αγώνα που δεν έχουν κανένα από τους δύο ποδοσφαιριστές θα παραπέμπεται το σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή προστίμου €8.500 ευρώ και εάν έχουν ένα πρόστιμο 2.000 ευρώ. Η μη χρησιμοποίηση των πιο πάνω ποδοσφαιριστών δεν θα έχει καμία άλλη επίπτωση στον αγώνα εκτός του χρηματικού προστίμου.

Νοείται ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα πρέπει να είναι νομότυπα δηλωμένοι στους καταλόγους της ομάδας.

Σωματείο θα μπορεί να υποβάλλει 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα συμπληρωματικό κατάλογο Α με την συμπλήρωση μέχρι δυο (2) ποδοσφαιριστών, νοουμένου ότι υπάρχει θέση και νοουμένου ότι είναι εντός της περιόδου που μπορεί να υποβάλλει κατάλογο.

Ξένοι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν Κυπριακό Διαβατήριο και αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, μπορούν να περιλαμβάνονται στα 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν γραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί όμως για αγωνιστικούς σκοπούς δεν θα θεωρούνται ως ποδοσφαιριστές που ήταν κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Κατάλογος Β

Κάθε Σωματείο θα δικαιούται να εγγράψει απεριόριστο αριθμό ερασιτεχνών ή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στον Κατάλογο Β δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές που εγγράφονται δεν έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά την 1η Ιανουαρίου 2021. Ξένοι ποδοσφαιριστές που τυχόν θα εγγραφούν στον κατάλογο Β των Σωματείων θα λογαριάζονται στον
αριθμό ξένων που δικαιούνται τα Σωματεία. (Επτά 7).

Ο Κατάλογος Β θα πρέπει να αποστέλλεται στην ΚΟΠ με φαξ ή email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) σε οποιαδήποτε ημέρα Παρασκευή (μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι) με κοινοποίηση σε όλα τα Σωματεία που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που η κοινοποίηση στα Σωματεία δεν αποσταλεί εμπρόθεσμα, δεν αποτελεί λόγο ένστασης.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ομάδα χρησιμοποιεί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τους οποίους αμείβει σαν επαγγελματίες, τότε θα θεωρείται αντικανονική συμμετοχή, είτε υποβληθεί ένσταση, είτε όχι και η ομάδα θα μηδενίζεται σ’ όλους τους αγώνες που έλαβαν μέρος τέτοιοι ποδοσφαιριστές.

Σωματείο θα μπορεί να υποβάλλει 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα συμπληρωματικό κατάλογο Β με την συμπλήρωση μέχρι δυο (2) ποδοσφαιριστών και νοουμένου ότι είναι εντός της περιόδου που μπορεί να υποβάλλει κατάλογο.