ΚΟΥΜΑΣ: "Σ' ένα χρόνο το VAR/Θέλουμε τους οργανωμένους/Ανοδική πορεία η διαιτησία"

Close
ΚΟΥΜΑΣ: "Σ' ένα χρόνο το VAR/Θέλουμε τους οργανωμένους/Ανοδική πορεία η διαιτησία"

Στην αθλητική εκπομπή του ΡΙΚ 1 "Αθλητική Κυριακή" φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούμας. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν.

"Μας προβληματίζει ο θεσμός του Σούπερ Καπ. Ο κόσμος δεν μας τίμησε με τη παρουσία του. Ο θεσμός πρέπει να αναβαθμιστεί. Αύριο θα το μιλήσουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή."

Για το λάθος της Ασπίδας και το... "Cap"

"Ήταν ανθρώπινο λάθος. Δεν υπήρχε χρόνος να διορθωθεί."

Για τις αναβολές αγώνων;

Δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Θέλουμε συνέχεια να βελτιώνουμε τα πράγματα. Υπάρχουν εισηγήσεις για τις αναβολές αγώνες. Θα έχω προσωπική εισήγηση για τις αναβολές και θα την αναφέρω"

Για την διαιτησία;

"Τα τελευταία χρόνια ήταν σε ανοδική πορεία. Δεν είχα κανένα παράπονο από κανένα σωματείο για τη διαιτησία. Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία.Στατιστικά συνήθως τα διαιτητικά λάθη γίνονται Δεκέμβριο-Ιανουάριο με το ξεκίνημα είχαμε σοβαρά λάθη και τολμώ να πω ότι τουλάχιστον σε τρεις αγώνες αλλοίωσε το αποτέλεσμα το διαιτητικό λάθος."

Για το VAR:

"Έχουμε δώσει οδηγίες για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Είμαστε ένα μήνα μπροστά. Είναι απαραίτητο το VAR στο ποδόσφαιρο μας. Τον Οκτώβριο θα αρχίσει η εκπαίδευση των διαιτητών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένα χρόνο από σήμερα είναι η ελπίδα μου πως θα εφαρμοστεί."

Σας προβληματίζει η εικόνα των διαιτητών;

"Με προβληματίζει η εικόνα που βγάζουν καταξιωμένοι διαιτητές. Είχαμε κακό ξεκίνημα, από αυτούς εξαρτάται να επαναφέρουν τη τάξη."

Για Μπεν Σιμόν;

"Σε γενικές γραμμές είμαστε ευτυχισμένοι. Θα δούμε με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων μας"

Υπάρχει κίνητρο για να παίζουν περισσότεροι Κύπριοι;

"Υπάρχει επιβράβευση. Πρέπει να αντιληφθούν τα Σωματεία μας πως θα πρέπει να χρησιμοποιούν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές."

Για Κάρτα Φιλάθλου;

"Θέλουμε όλους τους φιλάθλους στα γήπεδα και τους οργανωμένους και τις οικογένειες. Εμείς προσπαθούμε για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Να έχουμε καλύτερες διαιτησίες. Να φτιάξουμε τα γήπεδα μας, χώρους υγιεινής. Να βρεθεί η χρυσή τομή να επιστρέψουν οι οργανωμένοι και ο παλμός στα γήπεδα μας"

Αντώνης Κωνσταντινίδης