Ο Jose Luis Oltra, είναι η επιλογή του Τσάβι Ρόκα για την θέση του προπονητή στην ΑΕΚ.
Ο Τ.Δ των "κιτρινοπράσινων", ναι μεν συνεχίζει στο Ισπανικό μοντέλο, ωστόσο για πρώτη φορά επέλεξε... εμπειρία καθώς ο Oltra, μετράει ήδη μία εικοσαετία στους πάγκους.
Παράλληλα κοούτσαρε σε αρκετά ματς στην La Liga, από τα κορυφαία πρωταθλήματα ανά το παγκόσμιο και το γεγονός αυτό κάνει την έλευση του στην Λάρνακα ακόμη πιο ιδιαίτερη.
Τα στατιστικά όμως, είναι απλά νούμερα και οι ΑΕΚτζήδες αλλά και ολόκληρο το "κιτρινοπράσινο" οικοδόμημα, θέλει να δει το έργο του με πράξεις.
Μερικά σημαντικά στοιχεία από τον Oltra στους πάγκους της La Liga:
- Ο Oltra κοούτσαρε σε 81 παιχνίδια στην κορυφαία Ισπανική λίγκα.
- Όντας στον πάγκο της Αλμερίας, το 2011, έφερε εντός έδρας ισοπαλία με την Ρεάλ του Ζοζέ Μουρίνιο (1-1), κόντρα σε παίκτες Ρονάλντο, Ράμος, Κασίγιας, Κακά και όχι μόνο.
- Άξια αναφοράς, τα τέσσερα γκολ που σκόραρε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 2012, γνωρίζοντας όμως την ήττα με 5-4 χάρις σε χατ τρικ του Μέσι. Αν πάμε ακόμη πιο πίσω στο 2005, έφερε ισοπαλία (1-1) εκ νέου με την Μπάρτσα των Ροναλντίνιο, Ετό και όχι μόνο.
- Αγαπημένο του σχηματισμός το 4-2-3-1, ενώ για αρκετά παιχνίδια έπαιξε με το λίγο πιο αμυντικογενές, 4-5-1
Κάποια σημαντικά στατιστικά του νέου κόουτς των "κιτρινοπρασίνων", αλλά καθρέφτης είναι ΠΑΝΤΑ το γήπεδο.