Μουσκάλλης για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών

Μουσκάλλης για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών

Ο Ανδρέας Μουσκάλλης αρθρογραφεί για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών...

"Είναι σοκαριστικά και αηδιαστικά τα στοιχεία για την κακοποίηση ανηλίκων παιδιών στην Κύπρο. 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι την  τελευταία τριετία έχουν καταγραφεί 900 περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων, ενώ από το 2017 που συστάθηκε η ειδική ανακριτική ομάδα στην Αστυνομία σημειώθηκαν πάνω από 2000 καταγγελίες.

Η Κλέα Παπαέλληνα πρόεδρος του Συμβουλίου ΦΩΝΗ, παρουσίασε στο προεδρικό την Εθνική Στρατηγική 2025 – 2028 για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση.

Ο σχεδιασμός , η στρατηγική αποτελείται από πυλώνες ενεργειών και δραστηριοτήτων ιδιαίτερα για την πρόληψη αυτών των εγκληματικών ενεργειών σε βάρος των παιδιών μας. Η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου , η Υφυπουργός Κοινωνικής  Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός κατέθεσαν τις απόψεις, εισηγήσεις και ενέργειες τους για το θλιβερό αυτό κατάντημα. Μαζί με τις ενέργειες και σχεδιασμούς της πολιτείας , πρέπει όλη η κοινωνία να κινητοποιηθεί, ευαισθητοποιηθεί και να γίνει πιο υποψιασμένη και αποτελεσματική στην πάταξη τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών σε βάρος των παιδιών. Κανένα παιδί στο τόπο μας, να μην νοιώσει αυτές τις εγκληματικές πράξεις. Προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η προστασία και ασφάλεια όλων των παιδιών, από κάθε μορφή κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε μια κοινωνία εκφυλισμένη, σε μια κοινωνία αρρωστημένη, σε μια κοινωνία εγκλωβισμένη και επηρεασμένη από μια πλειάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφόρων ηλεκτρονικών πλατφόρμων και μιας διάχυτης κοινωνικής ασυδοσίας πρέπει να είμαστε αμείλικτοι σε τέτοιες αρρωστημένες συμπεριφορές.
Είναι σοκαριστικό, εγκληματικό, απαράδεκτο, η πιο γλυκιά λέξη μιας οικογένειας είναι η λέξη παππούς και πατέρας. Αυτοί οι άνθρωποι, τα στηρίγματα , η ασπίδα και τα πρότυπα των παιδιών μας, να μετατρέπονται σε δήμιους και να διαβρώνουν σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά τα βλαστάρια τους. 

Οι εγκληματικές, απαράδεκτες και εξωφρενικές αυτές πράξεις, ακυρώνουν και αμαυρώνουν την σπουδαιότητα και διαχρονική, ιστορική, θεσμική σημασία των λέξεων παππού , πατέρας, συγγενείς. Κανένας, μα κανένας δεν μπορεί να αιτιολογήσει και συγχωρέσει αυτές τις ειδεχθείς, εγκληματικές, ανήθικες και αρρωστημένες πράξεις και συμπεριφορές.

Οι άνθρωποι  κτήνη, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα αθώα παιδιά μας και ασελγούν σεξουαλικά ή άλλως πως στην ψυχή και στο σώμα τους δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Η δικαιοσύνη πρέπει να δυναμώσει τις ποινές της. Πρέπει να υπάρχει διαπόμπευση κοινωνική και σκληρές τιμωρίες και ποινές. Οι ποινές είναι ανάλογες με το μέγεθος των εγκληματικών πράξεων. Και η πράξη αυτή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων την θεωρώ ως την χειρότερη και επαχθέστερη. Πρέπουσα ποινή, επειδή δεν υπάρχει η θανατική ποινή, η ισόβια φυλάκιση χωρίς εκπτώσεις , θα ήταν η πιο σωστή και δίκαιη. Αυτές δεν είναι εκδικητικές ποινές, αλλά ποινές που αρμόζουν σε μια τόσο μεγάλη και αδικαιολόγητη, εγκληματική και αρρωστημένη πράξη. 

Όλοι πολιτεία και κοινωνία οφείλουν να προστατεύσουν τα παιδιά μας, από τα αρρωστημένα γεράκια μιας κοινωνίας που αργοπεθαίνει στα γρανάζια της παρακμής.
Όλα τα παιδιά της πατρίδας μας είναι και δικά μας παιδιά.

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου"