ΑΤΑΚΑ Υπουργού για λανθασμένες συλλήψεις/"Ατυχείς συγκυρίες!"

Close
ΑΤΑΚΑ Υπουργού για λανθασμένες συλλήψεις/"Ατυχείς συγκυρίες!"

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, με θέμα την κάρτα φιλάθλου.

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Για το φιάσκο με τις λανθασμένες συλλήψεις είπε:

«Έχοντας ακούσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές έχουμε διαμορφώσει άποψη. Φαίνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε από δύο παράλληλες διαδικασίες, από δύο διαφορετικούς φορείς. Η ποιότητα του φωτογραφικού υλικού από το εσωτερικό κύκλωμα του σταδίου ήταν εξαιρετική. Υπήρξαν ατυχείς συγκυρίες όπως μπορεί να συμβεί σε κάθε νέο μέτρο. Είναι ευθύνη όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία να διασφαλίσουν ότι παρόμοια περιστατικά δεν θα ξανά συμβούν. 

Λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Πρέπει να δεχθούμε ότι πρόκειται για ένα θεσμό που μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια για αποφυγή της βίας.

Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη ότι ένας ατυχές περιστατικό πρέπει να οδηγήσει στον αφορισμό και μηδενιστική κριτική από όσους είναι αντίθετοι.

Επειδή πιστεύουμε στη χρησιμότητα του μέτρου, θα αναζητηθούν από σήμερα κιόλας τρόποι βελτίωσης για να θωρακίσουμε το θεσμό για να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η σημερινή σύσκεψη οδήγησε σε σοβαρά συμπεράσματα και αποφάσεις για καλύτερο χειρισμό».