Συνέντευξη στην εποχή του κορωνοϊού/"Ελπίζω σύντομα να γνωριστούμε από κοντά"

Close
Συνέντευξη στην εποχή του κορωνοϊού/"Ελπίζω σύντομα να γνωριστούμε από κοντά"

Στην αθλητική δημοσιογραφία οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις είναι, ούτως ή άλλως, συνηθισμένη πρακτική. Από αυτή την άποψη, η συνομιλία με τον Νταβίντ Κανέδα το απόγευμα της Παρασκευής, δεν είχε κάτι ιδιαίτερο.

Αντίθετα, το να κλείνει η συζήτηση και να σου λέει ο συνεντευξιαζόμενος - στην προκειμένη ο κόουτς της ΑΕΚ - "Ελπίζω σύντομα να γνωριστούμε από κοντά" δεν είναι και πολύ συνηθισμένο. Αυτό μου είπε ο Νταβίντ Κανέδα και ανταπέδωσα την ευχή. Σημεία των καιρών του κορωνοϊού... Θα έμοιαζε μέχρι και σουρεαλιστικό πριν μερικές μέρες αλλά πάει αυτό το στάδιο, το ξεπεράσαμε. Όλα είναι πλέον "φυσιολογικά". Για ακόμα μερικές βδομάδες, για ακόμα μερικούς μήνες, "φυσιολογικά". Το να μην βγαίνεις απ' το σπίτι, το να μην έχεις καμία κοινωνική επαφή. Το να... εύχονται δυο άνθρωποι να γνωριστούν σύντομα από κοντά.

"Τώρα που μιλάμε είμαι στο μπαλκόνι μου...", μου είπε ο κόουτς όταν τον ρώτησα για την ζωή στην Κύπρο. Την απολαμβάνει - την απολάμβανε καλύτερα, πριν μας βρει το κακό - αφού μοιάζει τόσο πολύ με την Ισπανία. Η νοοτροπία των ανθρώπων, η αρχιτεκτονική, ο καιρός. Και που αλλού να ήταν, εξάλλου. Σπίτι, όπως όλοι.

Τον ρώτησα, επίσης, αν είναι καλά η οικογένειά του. Ομολογώ πως δεν ξανάκανα σε άνθρωπο τέτοια ερώτηση, στο πλαίσιο συνέντευξης. Αν το έκανα θα ακουγόμουν μάλλον... παράξενος. Τώρα επιβαλλόταν. Ειδικά από την στιγμή που τα παιδιά του κόουτς είναι στην Ισπανία, η οποία τις τελευταίες μέρες είναι "ντυμένη" στα μαύρα.

Μιλήσαμε και για άλλα πολλά... Για τις "προπονήσεις" τις τελευταίες βδομάδες, για τα παιχνίδια με την Ανόρθωση, για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Κρατάω κυρίως την απάντηση που μου έδωσε όταν του ζήτησα - και ομολογουμένως τον πίεσα και λίγο - να μου πει την γνώμη του για την απόφαση στο Βέλγιο να αναβάλουν οριστικά την σεζόν. "Όχι, όχι! Η δική μου γνώμη είναι ότι θα αρχίσει ξανά η δράση, εκεί είμαστε συγκεντρωμένοι όλοι. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε στο γήπεδο".

Συμφωνούμε κόουτς. Μακάρι να έχεις δίκαιο και σύντομα να στήσουμε την μπάλα στην σέντρα...

  • Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος της συνέντευξης και ΕΔΩ το δεύτερο

Νικόλας Γωγάκης

142