ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Θα ζητήσουμε βοήθεια από κλιμάκια της UEFA για τα στημένα"

Close
ΣΑΒΒΙΔΗΣ: "Θα ζητήσουμε βοήθεια από κλιμάκια της UEFA για τα στημένα"

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Σαββίδη με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα και την ηγεσία της Αστυνομίας. 

Διαβάστε όσα δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός, κ. Γιώργος Σαββίδης: 

"Θέλουμε καταρχάς να καταδικάσουμε με όλη τη δυνατή ένταση τη βομβιστική επίθεση εναντίον συγκεκριμένου διαιτητή. Ανεξάρτητα κινήτρων, είναι ένα θλιβερό γεγονός.

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και είναι εποικοδομητικός ο σκοπός από όλους μας. Δυστυχώς με τα στοιχεία που έρχονται από τους κόκκινους φακέλους δεν είναι εύκολη η στοιχειοθέτηση για τη χειραγώγηση αγώνων. Ελπίζουμε ότι κάποιοι θα μιλήσουν. Πήραμε κάποιες αποφάσεις. Πρώτη απόφαση την οποία μπορούμε να ανακοινώσουμε, είναι για να ζητηθεί βοήθεια σε τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη από κλιμάκια της UEFA.
 
Μίλησε ο πρόεδρος με άτομα της UEFA και ελπίζουμε ότι θα έρθουν στην Κύπρο για να μπορέσουν να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τις Αρχές αλλά και ειδικότερα για τους κόκκινους φακέλους. Πήραμε κι άλλες αποφάσεις και άλλα μέτρα τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας, τα οποία στο στάδιο αυτό δεν θα ανακοινώσουμε. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω την ανησυχία του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμμερίζεται την αγωνία όλων για τα θλιβερά συμβάντα. Και θα συγκαλέσει σύσκεψη τόσο για το θέμα των σταδίων αλλά θα συζητήσει επίσης θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Τελειώνοντας, θέλω να επαναλάβω τη βούληση της κυβέρνησης για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Θέλω να πω ότι η κυβέρνηση θέσπισε τον κανονισμό για την ποινή που προκύπτει για τις χειραγωγήσεις αγώνων. Πρέπει επίσης να θυμίζω και να κάνω έκκληση ότι η κυβέρνηση έχει ενώπιον της τον νόμο για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις".