ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ τοποθετήσεις/ "Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο"

Close
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ τοποθετήσεις/ "Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο"

Μιλώντας σε εκπομπή στον "Alpha", ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους προέβη σε σημαντικές τοποθετήσεις.

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές!

Για το αν δέχθηκαν κάποιο παράπονο από κάποια ομάδα για την διακοπή: Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Αλλά είμαστε στην διάθεση όποιας ομάδας νιώθει ότι μεσολάβησε οτιδήποτε αντιδεοντολογικό ή το οτιδήποτε σε σχέση με χειραγώγηση , για να το εξετάσουμε. Είναι ένα μεγάλο θέμα, έχει τεράστιες διαστάσεις. Αν κληθούμε θα το ερευνήσουμε. Το κάθε θέμα θα εξετάζεται χωριστά.

Για όσους κληθούν να καταθέσουν για τοποθετήσεις τους: Οποιοσδήποτε έχει κληθεί και δεν είναι πρόθυμος να βοηθήσει, θα υποστεί τις συνέπειες. Η επιτροπή δεν έγινε για το θεαθήναι. Θα ακολουθήσουμε την δουλειά μας. Οποιοσδήποτε βγαίνει στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και μιλά, πρέπει να έρθει να τα στοιχειοθετήσει. Έχουν κληθεί αρκετοί, έχει που ήρθαν και που δεν ήρθαν. Όσοι δεν ήρθαν προέταξαν δικαιολογία λόγω κορωνοϊού. Θα ορίσουμε νέα ημερομηνία. Από τις 25 του μηνός ορίστηκαν ημερομηνίες για λείψεις καταθέσεων. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι αρκετός αριθμός ομοσπονδιών, η Ολυμπιακή Επιτροπή και άλλα.

Ο κ. Παπασταύρου δεν ήρθε γιατί βρισκόταν στην Αμερική και ήταν δύσκολη η κάθοδος του. Έμεινε σε εκκρεμότητα για εκείνον. 

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους κλήθηκε αλλά λόγω καραντίνας δεν ήρθε.

Ο Κώστας Ηλία της Αγίας Νάπας, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και ήρθε, προ καραντίνας.

Ο Μάριος Παναγή ήρθε, προ καραντίνας.

Όταν βάλουμε την τελευταία προθεσμία και δεν έρθει, θα οδηγηθεί στην γενική εισαγγελία ετοιμαστεί το κατηγορητήριο.  Για εμάς όλες οι ομάδες είναι το ίδιο. Η κατηγορία θα είναι ότι διέδωσαν ψευδείς ειδήσεις. Οι ποινές είναι από πρόστιμο μέχρι φυλάκιση.

Για το ασυμβίβαστο ανθρώπων που ασχολούνται με Ομοσπονδίες: Υπάρχει φάκελος για την κάθε ομοσπονδία, πήραμε πληροφορίες από τους ιδίους και γίνονται οι έρευνες. Αν χρειαστεί θα ληφθούν και καταθέσεις. Έχει σταματήσει η κάθε χορηγία από το κράτος προς κάθε ομοσπονδία, μέχρι να συμπληρωθεί η έρευνα. Η μόνη που δεν λαμβάνει χορηγία είναι η ΚΟΠ, πέραν του ποσοστού από το στοίχημα, που πάει απευθείας στις οφειλές των σωματείων προς τα χρωστούμενα των κοινωνικών ασφαλίσεως.

Για το να υπάρχουν ευρήματα: Υπάρχουν διπλοθεσίτες, συγγενικά πρόσωπα στον ίδιο χώρο μαζί τους, προσφορές από μέλη, γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλά. Μπορώ να πω και με εξέπληξε, ότι η ΚΟΠ είναι από τις λίγες Ομοσπονδίες που απάντησε στα ερωτήματα μας με λεπτομέρεια, χωρίς να σημαίνει όμως ότι συμφωνούμε σε όλα μαζί της.

Για το αν υπάρχει υπόκοσμος στο Κυπριακό ποδόσφαιρο: Υπάρχει υπόκοσμος στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αυτή είναι η άποψη μου ως πρόεδρος της Επιτροπής. Δεν μπορεί κανένας του υποκόσμου να λειτουργεί χωρίς τον άλλο πυλώνα. Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο, δεν είναι ένας ο πυλώνας. Θα δούμε κι άλλα πράγματα. Πριν παιχτεί ένας αγώνας ανακοινώνεται η πρόθεση αγοράς ποδοσφαιριστή από την αντίπαλη ομάδα. Λέω ένα παράδειγμα. Γιατί σε έναν αγώνα μπήκαν ξένοι διαιτητές και γιατί σε άλλο δεν μπήκαν, άλλο παράδειγμα.

Για το αν η αναφορά του είναι για την Ανόρθωση και τη Νέα Σαλαμίνα και την είδηση που βγήκε πριν από τον μεταξύ τους αγώνα Κυπέλλου, για Ελουντού και Κορέια: Δεν θέλω να πω που αναφέρομαι. Λέω με την δύναμη της ψυχής μου ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Λέω, πες ότι δεν έγινε κάτι εσκεμμένο, πρέπει όμως να φαίνεται ότι δεν υπήρχε κάτι εσκεμμένο.

Σχετικά με τους κόκκινους φακέλους: Δεν θα αργήσουμε πολύ να καταλήξουμε για το ποδόσφαιρο, με τον αθλητισμό θα χρειαστούμε περισσότερο καιρό. Θα παραθέσουμε δημοσιογραφική διάσκεψη.