ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ οδηγία FIFA/Να επεκταθούν αυτόματα τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνιο

Close
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ οδηγία FIFA/Να επεκταθούν αυτόματα τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνιο

Όπως γράψαμε το βράδυ της Παρασκευής, αναμένονται σύντομα οδηγίες και προτάσεις από την FIFA προς τις Ομοσπονδίες-μέλη της σχετικά με το τι θα αλλάξει στο κομμάτι των μεταγραφών.

Η ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εξετάζει αυτά τα ζητήματα εδώ και μέρες και σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, προκύπτει μια πολύ σημαντική εισήγηση.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της National Post το οποίο επικαλείται έγγραφο της FIFA, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε όσους συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας, ώστε τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται τον Ιούνιο**, να επεκταθούν αυτόματα μέχρι την νέα ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η σεζόν.

** Σημαντικό να σημειώσουμε πως τα περισσότερα συμβόλαια στην Κύπρο ολοκληρώνονται τον Μάιο επομένως θα διαφανεί όταν προκύψουν οι επίσημες αποφάσεις της FIFA, με ποιο τρόπο επηρεάζει τις ομάδες μας αυτή η οδηγία.

H FIFA θα καλέσει παίκτες και ομάδες να συζητήσουν τα ζητήματα και να καταλήξουν σε συμφωνίες.

Aυτό θα γίνει, όπως εξηγείται, ώστε να εξασφαλιστεί κάποια αποζημίωση για τους ποδοσφαιριστές κατά τους μήνες που κανονικά δεν θα είχαν συμβόλαιο αλλά θα  χρειαστεί (αν επιστρέψει η δράση) να συνεχίσουν να παίζουν.

Σημαντική... υποσημείωση πως σε χώρες που λόγω νομοθεσίας ή άλλων λόγων δεν μπορεί να προκύψει κοινή συμφωνία ανάμεσα σε παίκτες και συλλόγους, η οποιαδήποτε μονομερής απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από την FIFA.

Αναμένονται, λοιπόν, οι επίσημες πλέον προτάσεις της FIFA για τα πολύ σημαντικά αυτά ζητήματα.

kerkida.net team

142