Ο Μάρκους Ρόντεν, μίλησε στον Μιχάλη Χριστοφίνη μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Απόλλωνα, για την ιστοσελίδα ypervorioi.blogspot.com. Μίλησε και για το μέλλον του ο Σουηδός άσος της ΑΕΚ.
ΑΕΚ–Απόλλων. Πώς αισθάνεστε μετά τον αγώνα; "Δεν νομίζω ότι κάναμε καλό αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ χαμηλά και δεν μπορούσαμε να βάλουμε σε κίνηση το παιχνίδι μας. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και κόρνερ και μας πίεσαν. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε λίγο πιο δυνατά και πετύχαμε ένα γκολ. Ήταν ωραίο που κάναμε το 1–0, δεδομένου του πώς φάνηκε το πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια ισοφάρισαν και είναι ισοπαλία στην έδρα τους. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και θέλαμε τους τρεις βαθμούς, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του αγώνα, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με έναν βαθμό".
Πολλοί σε επαινούν και σε θεωρούν έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ΑΕΚ Λάρνακας. Πώς νιώθεις αυτό; "Είμαι πραγματικά χαρούμενος εδώ. Έχω προσαρμοστεί καλά στην ομάδα και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη από τον σύλλογο. Τα πράγματα πάνε καλά για εμάς. Κερδίσαμε το κύπελλο πέρυσι και το σούπερ καπ το περασμένο φθινόπωρο, οπότε ήμουν μέρος πολλών επιτυχιών με τον σύλλογο και μπόρεσα να συνεισφέρω. Νομίζω ότι το εκτιμούν αυτό".
Θέλεις να μείνεις στην ΑΕΚ Λάρνακας και να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου; "Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Η σύζυγός μου κι εγώ συζητάμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Είναι μια επιλογή να μείνουμε, αλλά είναι επίσης μια επιλογή να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα και ο σύλλογος δεν έχει ξεκινήσει να συζητά τίποτα μαζί μου".
Είναι προτεραιότητα για εσάς να συνεχίσετε να παίζετε στο εξωτερικό ή θα σκεφτόσασταν να επιστρέψετε στην πατρίδα σας; "Όπως είπα και νωρίτερα, η σύζυγός μου κι εγώ το συζητάμε αυτό με την οικογένειά μας. Έχουμε ένα μικρό μωρό που σύντομα θα γίνει τριών μηνών, οπότε υπάρχουν πολλά να σκεφτούμε. Θα δούμε τι θα συμβεί".
Η Allsvenskan ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο. Τι γνώμη έχεις για την Elsfsborg αυτή τη σεζόν; "Ελπίζω και πιστεύω ότι θα έχουν μια καλή σεζόν. Έχουν πολλούς συναρπαστικούς παίκτες που πιστεύω ότι μπορούν να ξεχωρίσουν αν αποκτήσουν λίγη ροή και κάνουν ένα καλό ξεκίνημα στην Allsvenskan. Υπάρχει μεγάλο δυναμικό στην ομάδα και πολλοί παίκτες υψηλής ποιότητας. Αν συντονίσουν σωστά το παιχνίδι τους, νομίζω ότι μπορεί να πάει πολύ καλά".
Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας για το Σουηδικό Πρωτάθλημα; "Αφού είδα τον αγώνα Χάμαρμπι-Μιέλμπι και τη νίκη της Χάμαρμπι με 3–0, πιστεύω στη Χάμαρμπι".
Τι γνώμη έχετε για τον νέο προπονητή της Έλφσμποργκ, τον Χάμπεργκ; "Είναι πολύ συναρπαστικός. Έχω ακούσει ότι έχει πολλές ικανότητες και νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ καλός".
Ήσασταν στο παρελθόν στην εθνική ομάδα. Πώς βλέπετε την εξέλιξη τώρα με τον Πότερ ως προπονητή; "Νομίζω ότι η εθνική ομάδα έχει καλύτερη δομή από τότε που ανέλαβε ο Πότερ. Νιώθω ότι πρέπει να παίζει μια σουηδική εθνική ομάδα. Ένα από τα δυνατά σημεία της Σουηδίας είναι η άμυνά της και νομίζω ότι την έχουν αξιοποιήσει σωστά στους πρόσφατους αγώνες. Ήταν πολύ ωραίο που η ομάδα πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο".
Ποια ήταν η συνταγή της επιτυχίας; "Το αμυντικό παιχνίδι, αλλά και η ατομική ποιότητα. Βλέπουμε πολύ καλή δουλειά και με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, μπορεί να είναι καλό σε συνδυασμό με ένα δυνατό αμυντικό παιχνίδι".
Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Σουηδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο; "Νομίζω ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσουν από τον όμιλο. Μετά από αυτό, θα δούμε τι είδους αντίπαλο θα έχουν, αλλά νομίζω ότι μπορούν να προχωρήσουν τουλάχιστον έναν ακόμη γύρο".
Θα παρακολουθήσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο; "Φυσικά".
Αν σε καλέσουν. Είσαι έτοιμος; "Δεν νομίζω ότι θα κληθώ, αλλά φυσικά είμαι έτοιμος. Ταυτόχρονα, πρέπει να συμβούν πολλά για να συμβεί αυτό".
Διαβάστε επίσης:
- Νοκ άουτ και ο Σαμπορίτ!
- (ΒΙΝΤΕΟ) Από την εξέδρα… στο γήπεδο; Η επική δήλωση ΑΕΚτζήδων πριν το ντέρμπι!
Δείτε το SUPER MONDAY με καλεσμένο τον Fangio Buyse: