Η ομάδα της ΑΕΚ κέρδισε δύσκολα χθες βράδυ τον Ολυμπιακό με 1-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Οι "κιτρινοπράσινοι", με πολλές αλλαγές στην βασική εντεκάδα, σε σχέση με την Πάφος FC, προβλημάτισαν με την απόδοση τους στα πρώτα 45 λεπτά, έχοντας μόλις δύο τελικές προς την αντίπαλη εστία αλλά και σε γενικές γραμμές δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα εντός αγωνιστικού χώρου.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Καταλά, φρέσκαρε το κέντρο του, περνώντας μέσα τους Μάμα και Εσπινόσα οι οποίοι μπήκαν μέσα για να αλλάξουν το παιχνίδι και πέτυχαν το σκοπό τους καθώς η εικόνα της ΑΕΚ, άλλαξε κατά μεγάλο βαθμό.
Η ομάδα της Λάρνακας, έπαιξε πολύ καλύτερα, έφτιαξε ευκαιρίες και άφησε τον αντίπαλο της σε παθητικό ρόλο κατά την διάρκεια του Β' Ημιχρόνου, ο οποίος από το 54o λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο ένεκα και της αποβολής του Σαμπίνια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εν τέλει δίκαια πήρε το τρίποντο που την φέρνει μόνη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα, πίσω από τον Απόλλωνα.
Τα θετικά της χθεσινής εμφάνισης:
- Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ο Ισπανός κόουτς, είδε την ομάδα του να κρατάει για πρώτη φορά το μηδέν στην άμυνα, με τους Τόμοβιτς και Χριστοφόρου να κάνουν μία μεστή εμφάνιση.
- Η ομάδα της ΑΕΚ, μετά από χρόνια έχει στο έμψυχο δυναμικό της, αρκετούς ποιοτικούς γηγενείς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Εγγλέζου, Μάμας, Κύπρος, Ναούμ και Τούμπας οι πέντε που αγωνίστηκαν χθες.
- Ο Εσπινόσα, έδειξε πως ο τραυματισμός του αποτελεί παρελθόν και... δήλωσε παρών, κατά την διάρκεια του Β' Ημιχρόνου όταν πέρασε στο παιχνίδι.
- Τρίσκο "λαμπρός" την οδηγεί, καθώς με το τέρμα του ο αρχηγός των "κιτρινοπρασίνων", έφτασε τα τέσσερα στο πρωτάθλημα από τα πέντε που έχει σκοράρει η Λαρνακιώτικη ομάδα.
Υγ1: Ο Μάμας, αν συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ίδιο πάθος κάθε αγωνιστική θα αφήσει ιστορία με τον Κίμωνα στο στήθος.
Υγ2: Ο Ρομό έδωσε τρεξίματα, έφτιαξε ευκαιρίες και πρέπει να πάρει περισσότερα λεπτά στα πόδια του.
Υγ3: Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Τρισκόφσκι βρίσκει δίκτυα! Κτίζει το δικό του σερί ο Σκοπιανός άσος κόντρα στους "μαυροπράσινους".
Υγ4: Αναμένονται οι ιατρικές εξετάσεις για τον Μιλίσεβιτς που αποχώρησε από το χθεσινό παιχνίδι τραυματίας στα αρχικά στάδια του αγώνα.
Κωνσταντίνος Κούλας