Γράφει ο Ανδρέας Βεντούρης/ Το Ιράκ του Γιούσεφ Αμίν αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ (26/06, 22:00) την Σενεγάλη για την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων και μόνο με θαύμα μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν βαθμό στον 9ο όμιλο (δέχθηκαν δύο ήττες στα πρώτα ισάριθμα ματς), με τη Γαλλία και τη Νορβηγία να έχουν εξασφαλίσει τις πρώτες δύο θέσεις και την πρόκριση.
Η Σενεγάλη έχει παθητικό -3 στη διαφορά τερμάτων και το Ιράκ είναι στο -6. Ακόμη κι η Εθνική του Αμίν κερδίσει, είναι τρομερά δύσκολο έως κι απίθανο να συμπεριληφθεί στις οκτώ καλύτερες τρίτες των ομίλων.
Εφόσον όλα κυλήσουν χωρίς… δραματικές ανατροπές, το Ιράκ θα ολοκληρώσει απόψε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Αμίν θα ενσωματωθεί ακολούθως στην προετοιμασία της ΑΕΚ.
Αυτό δεν θα γίνει άμεσα, αφού θα πάρει κάποιες μέρες άδεια για να ξεκουραστεί και θα πάρει κατευθείαν στην Ολλανδία από βδομάδας, για να τεθεί κι αυτός στη διάθεση του Μάουρο Καμορανέζι.