Τόνιο και Κίσσας, στην ίδια... μοίρα (Βίντεο)

Close
Τόνιο και Κίσσας, στην ίδια... μοίρα (Βίντεο)

Το δυσκολότερο για κάθε τερματοφύλακα, είναι οι αποκρούσεις πέναλτι.

Είναι μια εκτέλεση απ' τα έντεκα βήματα με τις πιθανότητες να είναι υπέρ αυτού που σουτάρει και όχι υπέρ αυτού που πρέπει να μαντέψει σωστή γωνία, να μαντέψει σωστό ύψος, να πέσει έγκαιρα και να ανοίξει όσο χρειαστεί χέρια και πόδια.

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

Τόνιο και Κίσσας, στα παιχνίδια Κυπέλλου της Τετάρτης... άγγιξαν την απόκρουση. Κυριολεκτικά.

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την ΑΕΛ, στον επαναληπτικό του 0-0 στη Λεμεσό, η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση με την ισοπαλία 1-1 στην ΑΡΕΝΑ. Το γκολ της προήλθε από εκτέλεση πέναλτι του Μαέ, ένα πέναλτι που... οριακά δεν απέκρουσε ο Τόνιο αφού ακούμπησε την μπάλα, όμως όχι όσο θα έπρεπε για να την στείλει εκτός εστίας. Αν έμενε το 0-0 στην φάση εκείνη, η υπόθεση πρόκριση ίσως να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Στο παιχνίδι της Ανόρθωσης με τη Νέα Σαλαμίνα στο "ΠΑΠ", οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα μέχρι τα τελικά στάδια του αγώνα με 1-0. Ο Ράγιος ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε 1-1 για την "Κυρία", όμως το γκολ αυτό ήρθε με δυσκολία αφού ο Κίσσας... διάβασε τον αντίπαλο του, έπεσε σωστά, ακούμπησε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση.

Κάθε γκολ που δέχεται ένας γκολκίπερ, του προκαλεί στεναχώρια και απογοήτευση. Όταν αυτό είναι από εκτέλεση πέναλτι στην οποία έχει ακουμπήσει την μπάλα, τα συναισθήματα πολλαπλασιάζονται.
 

Σταύρος Παπαδημητρίου