Τοπικές ομίχλες απόψε – Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες αύριο

Τοπικές ομίχλες απόψε – Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες αύριο

kitasweather/Με γενικά ηλιόλουστο καιρό αναμένεται να κυλήσει το καιρικό σκηνικό και σήμερα Σάββατο ενώ η θερμή αέρια μάζα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας, με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται να παρατηρηθεί και κάποιο μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι.

Παράλληλα, πιο υγρή αέρια μάζα έχει αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, με τις τοπικές ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις να γενικεύονται απόψε μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Την ίδια ώρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας το επόμενο διήμερο, με αποτέλεσμα να αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Από την Τρίτη και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, αναμένεται ηλιόλουστος καιρός σε όλο το νησί ενώ πιο θερμή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας φαίνεται πως θα κυμανθεί γύρω στους 40 (+/-1) βαθμούς Κελσίου κυρίως στο εσωτερικό.