ΔΗΛΩΣΕΙΣ από τον Υπουργό για τα στημένα

Close
ΔΗΛΩΣΕΙΣ από τον Υπουργό για τα στημένα

Δηλώσεις από τον Υπουργό Γιώργο Σαββίδη μετά τη σύσκεψη με την ΟΥΕΦΑ. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε...

"Διαπιστώθηκε η κοινή προσπάθεια όλων των μερών για να πετύχουμε το καθαρό ποδόσφαιρο. Μας επεξήγησαν τις διαδικασίες συλλογής πληροφοριών και τον τρόπο που μπορούν να εντοπιστούν πιθανοί στόχοι για να μπορέσει να κάνει πιο στοχευμένες έρευνες η Αστυνομία. Η διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών είναι και δύσκολη και χρονοβόρα. Μου έχουν αναφέρει και οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ ότι σε όλες τις περιπτώσεις που οδηγήθηκαν σε καταδίκες, αυτό έχει γίνει με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Γι' αυτό αναγκάζομαι να επαναλάβω την έκκληση μου να περάσουμε ένα νόμο που να μπορεί να βοηθήσει. Δεν μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι χρονοβόρες διαδικασίες. Συμφωνήσαμε να υπάρχει συνεχής επαφή Αστυνομίας και των ειδικών της ΟΥΕΦΑ για να μπορούν να ανταλλάζονται άμεσα οι πληροφορίες".

"Όποιοι αγαπούν το ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετό να λένε ότι έχουν πληροφορίες. Πρέπει να δίνουν τις πληροφορίες εκεί που πρέπει"

"Η εχεμύθεια σε πρώτο στάδιο που θα δώσει κάποιος πληροφορίες, διασφαλίζεται διότι ο άνθρωπος που ανατέθηκε είναι Ανώτερος Αστυνόμος, αδιαμφισβήτητης εντιμότητας. Απ' εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και το ποινικό μας σύστημα".

"Ο νόμος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δεν έχει περάσει. Έχει ψηφιστεί από την Βουλή αλλά δεν έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο. Εγώ προτιμώ να περάσει ένας νόμος σωστά παρά ένας νόμος που θα μας κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο".

"Διαβίβασα στον πρόεδρο της Ομόνοιας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουκουλώσουμε καμία υπόθεση".

"Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για διαλεύκανση των υποθέσεων είναι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Με το σωστό εργαλείο θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ οτιδήποτε, δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Σας διαβιβάζω την διαβεβαίωση ότι από πλευράς Κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κουκουλωθεί υπόθεση, φτάνει να υπάρχουν τα στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί υπόθεση στο Δικαστήριο".