ΤΡΕΛΟ, αλλά πιθανό σενάριο! Ομόνοια κόντρα στην ΑΕΚ στο Europa League!

ΤΡΕΛΟ, αλλά πιθανό σενάριο! Ομόνοια κόντρα στην ΑΕΚ στο Europa League!

Κι’ όμως είναι πιθανή μια κυπριακή μάχη στο Europa League! (Λεπτομέρειες)

Η Ομόνοια κατέκτησε το πολυπόθητο κύπελλο και έκλεισε την 5αδα των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Ο Απόλλωνας είναι ο πρωταθλητής Κύπρου και θα παίξει Champions League όπως και η 2θλήτρια ΑΕΚ, η Κυπελλούχος Ομόνοια θα αγωνιστεί στο Europa League ενώ ΑΠΟΕΛ και Άρης στο Conference League.

Εντός ημερών το kerkida.net θα παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα δεδομενα (ΕΔΩ) για το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ομόνοιας, της ΑΕΚ και του Απόλλωνα. ΕΔΩ δείτε όλα τα δεδομενα για τον Άρη και ΕΔΩ όλα τα δεδομενα για το ΑΠΟΕΛ.

Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για ένα σενάριο που έχουμε μπροστά μας και είναι φυσικά εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Στα play off του Europa League είναι πιθανό να έχουμε κυπριακό εμφύλιο για μία θέση στους ομίλους της διοργάνωσης! Και θα εξηγήσουμε αμέσως πώς θα γίνει αυτό.

Πρώτα πρώτα πρέπει να πούμε ότι πέρσι, η UEFA ανακοίνωσε στις λεπτομέρειες της κλήρωσης των play off του Europa League, ότι ΔΕΝ υπήρχε περιορισμός χώρας. Άρα ομάδες από την ίδια χώρα μπορούν να κληρωθούν μαζί.

α

**Δείτε και την σχετική φωτογραφία με την αναφορά και τον κανονισμό της UEFA...

Ξεκάθαρα η UEFA αναφέρει ότι σε αυτό το γύρο, δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός της προστασίας χώρας και οι σύλλογοι από την ίδια χώρα θα μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, αν ισχύσει το ίδιο και φέτος που είναι το πιθανότερο σενάριο, πάμε να δούμε πώς μπορεί να έχουμε κόντρα Ομόνοιας - ΑΕΚ στο Europa League!

Η Ομόνοια ξεκινά από τα play off του Europa μετά το δώρο που της έκανε η Ρόμα και τις αλλαγές που προέκυψαν.

Η ΑΕΚ αν κερδίσει τον αντίπαλο της στον 2ο γύρο του Champions League, τότε πάει στον 3ο γύρο. Αυτόματα εξασφαλίζει θέση στους ομίλους του Europa League. sfeg

Σε περίπτωση όμως που η ΑΕΚ, αποκλειστεί από τον 2ο γύρο του CL (κάτι που απευχόμαστε), συνεχίζει στον 3ο γύρο του Europa League (μη πρωταθλητές), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Σλοβάκο, Κυπελλούχο Τσεχίας, ή την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Αν προκριθεί θα πάει στα play off του Europa. Εκεί που όπως είπαμε είναι ήδη η Ομόνοια.

Η κλήρωση των play off του Europa στην οποία συμμετείχε πέρσι η Ανόρθωση είναι λίγο μπερδεμένη. Έχουμε 4 pot.

Στο 1o pot είναι κυπελλούχοι. Εκεί θα είναι η Ομόνοια.

Στο 2ο pot είναι πρωταθλητές που αποκλείονται και έρχονται από τον 3ο προκριματικό του CL. Εκεί ίσως βρεθεί ο Απόλλωνας αν αποκλειστεί από CL αλλά δεν μπορεί να κληρωθεί με Ομόνοια γιατί το 1ο pot δεν κληρώνεται με το 2ο.

Στο 3ο pot είναι πρωταθλητές που αποκλείονται από τον 2ο προκριματικό του CL. Η Ομόνοια ίσως αντιμετωπίσει ομάδα από το 3ο pot.

Στο 4ο pot είναι ομάδες που προκρίνονται από 3ο προκριματικό του Europa. Εκεί ίσως βρεθεί η ΑΕΚ. Η Ομόνοια μπορεί να παίξει με ομάδα από το 4ο pot.

Πώς γίνεται η κλήρωση

Αρχικά οι ομάδες του 4ou pot (ΑΕΚ) κληρώνονται με τις ομάδες του 1ου pot (Ομόνοια). Άρα υπάρχει πιθανότητα η Ομόνοια να κληρωθεί με την ΑΕΚ αφού δεν υπάρχει προστασία χώρας! Σημειώνουμε ξανά ότι το 2o pot που ίσως βρεθεί ο Απόλλωνας, δεν μπορεί να κληρωθεί με τα pot που θα είναι η Ομόνοια. Η κλήρωση θα γίνει στις 2 Αυγούστου.

Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν αλλά δεν είναι απίθανο και γι’αυτό το καταγράφουμε αφού μόνο και μόνο το γεγονός να έχουμε μια κυπριακή μάχη  στην Ευρώπη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον…

Σωτήρης Νικηφόρου