ΣΑΒΒΙΔΗΣ/"Οι αντιδράσεις για την Κάρτα είναι πιο θορυβώδεις αλλά δεν είναι τόσες πολλές"

Close
ΣΑΒΒΙΔΗΣ/"Οι αντιδράσεις για την Κάρτα είναι πιο θορυβώδεις αλλά δεν είναι τόσες πολλές"

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ήταν καλεσμένος το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΑLPHA και ανάμεσα σε άλλα ρωτήθηκε και για την Κάρτα Φιλάθλου...

"H σιωπηρή πλειοψηφία του κόσμου συμμερίζεται και συμφωνεί πλήρως με την Κάρτα. Οι αντιδράσεις οι οποίες μεν είναι πιο θορυβώδεις, δεν είναι τόσες πολλές. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί... Όταν ανέλαβα υπήρχαν 72000 Κάρτες, σήμερα έχουμε 86200. Πόσοι είναι όλοι οι φίλαθλοι που πάνε στα γήπεδα; Όντως είναι η Κάρτα ο λόγος που μειώθηκε ο κόσμος; Και εγώ είμαι φίλαθλος και με ευχαριστεί να υπάρχει ατμόσφαιρα στο γήπεδο αλλά πρέπει οι οικογένειες να νιώθουν ασφαλείς να πάνε με τα παιδιά τους στο γήπεδο και πιστεύω έχουμε κερδίσει τέτοιους νέους φιλάθλους.

Θέλω να περάσουμε το μήνυμα και μέσω των Σωματείων ότι κανένας νομοταγής πολίτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτε επειδή η Αστυνομία μπορεί να μάθει ποια άτομα ήταν στο γήπεδο. Δίνουμε στοιχεία στα Σούπερμαρκετ και στα ξενοδοχεία, το τηλέφωνό μας ξέρει που πήγαμε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουμε πολύ σοβαρότερα προσωπικά στοιχεία.

Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο. Όντως έγινε κάποια συζήτηση την οποία σέβομαι, για το ότι η νομοθεσία έχει διάφορα σκέλη κάποια από τα οποία εφαρμόζονται και κάποια δεν εφαρμόζονται. Εμένα με ενδιαφέρει να τηρούνται όλοι οι νόμοι και ανέλαβα μια πολύ έντονη προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι. Είχα δυο πολύωρες συσκέψεις με Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, Αστυνομία, ΚΟΑ, ΚΟΠ και κάποια σωματεία. Με χαρά είδα πως όταν υπάρχει συντονισμός, μπορούν να βρεθούν λύσεις. Όλοι μαζί, μπορούμε".