ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: "Το συντομότερο ψήφιση του νόμου για τηλεφωνική παρακολούθηση"

Close
ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: "Το συντομότερο ψήφιση του νόμου για τηλεφωνική παρακολούθηση"

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, παραχώρησε δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια για το θέμα των φακέλων.

Όσα είπε:

"Δεν είχα τη δυνατότητα να τύχω άμεσης ενημέρωσης γιατί δεν πήγα καθόλου στο Υπουργείο. Εντός της μέρας φαντάζομαι ότι θα τύχω περαιτέρω ενημέρωσης. Η Εκτελεστική Εξουσία νιώθει πολύ έντονα σε όλα τα θέματα διαφθοράς. Το στήσιμο αγώνων και ο ισχυρισμός για στήσιμο αγώνων είναι μια σοβαρή μορφή διαφθοράς και ως Πολιτεία θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καταστείλουμε αυτό το φαινόμενο. Βεβαίως πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί στο Δικαστήριο. Οι οδηγίες που θα δώσω στην Αστυνομία είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και με όλη την σπουδή και σοβαρότητα να μαζέψουν το όποιο υλικό τεθεί ενώπιόν τους. Παρόλο που είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί μαρτυρία σε τέτοιες υποθέσεις, να κάνουν ότι μπορούν και όταν μαζευτούν τα στοιχεία να τα θέσουν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος είμαι βέβαιος πως αν υπάρχει εύλογη υποψία, θα προχωρήσει στην καταχώρηση ποινικών υποθέσεων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν καθοδηγεί την Αστυνομία αλλά προΐσταται Πολιτικά. Ούτε επιχειρησιακά δίδω οδηγίες να κάνουν τις ανακρίσεις εγώ. Το αυτονόητο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να τονίσουμε ξανά πως σε θέματα διαφθοράς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οποιοδήποτε συμβιβασμό".

-Στη Βουλή εκκρεμεί το νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις... "Έχω εκφράσει την έντονη επιθυμία μου να προχωρήσει η ψήφιση του νόμου αυτό το συντομότερο. Συζητήσαμε το θέμα αυτό σήμερα στην Επιτροπή Νομικών. Καλώ τα μέλη να προχωρήσουν με την ψήφιση του νομοσχεδίου".