kitasweather/Το έντονο κύμα καύσωνα που επηρεάζει την περιοχή μας φτάνει στο τέλος του καθώς η εξαιρετικά θερμή αέρια μάζα έχει αρχίσει να υποχωρεί.
Αυτή η εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο ωστόσο σήμερα να ξεπερνά ελαφρώς τους 40°C και να φτάνει έως τους 41-42°C στο εσωτερικό και πιο τοπικά στα ημιορεινά ενώ από αύριο Τρίτη τα 40άρια αναμένεται να υποχωρήσουν, με τον υδράργυρο από τα μέσα της εβδομάδας να κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, με μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 36-37°C.
Με τη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να αυξηθούν τα επίπεδα σχετικής υγρασίας και θα παρατηρούνται τοπικές ομίχλες/χαμηλές νεφώσεις κυρίως τα βράδια και πρώτες πρωινές ώρες ενώ τα απογεύματα θα παρατηρούνται ενισχυμένοι άνεμοι κυρίως από αύριο Τρίτη και έπειτα.