"Από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου"

"Από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου"

Καλεσμένος του Πάνου Λάρκου στην εκπομπή της Digital TV, «Στην Κερκίδα», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ Πλουτής Αβραάμ, μίλησε μεταξύ άλλων για το ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα.

«Σε όποια θέση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, δεν παύει να είναι το μεγάλο ντέρμπι της πόλης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ανεξαρτήτως βαθμολογικής σημασίας είναι ένα παιχνίδι που πάντα θέλουμε να κερδίζουμε για πολλούς και διάφορους λόγους και πρωτίστως για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Με αυτό το σκεπτικό προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι γιατί θέλουμε πάρα πολύ να το κερδίσουμε, είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας με μια ομάδα που βρίσκεται πιο μπροστά στη βαθμολογία από εμάς, μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, οπότε υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που θέλουμε να κερδίσουμε και από την άλλη είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Πρέπει να επανέλθουμε στις επιτυχίες γιατί μετράμε 3 συνεχόμενες ήττες και αν θέλουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάμε με μοναδικό στόχο τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι».

Η ομάδα χρειάζεται τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους: «Πίεση πάντα υπάρχει σε μεγάλες ομάδες όπως είναι η ΑΕΛ, ιστορικό σωματείο είτε βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία είτε χαμηλά. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σίγουρα υπάρχει πίεση και τη δεδομένη στιγμή εννοείται ότι υπάρχει περισσότερη πίεση στην ομάδα και από τον κόσμο αλλά και γενικότερα. Αυτό που θέλουμε από όλους τη δεδομένη στιγμή είναι στήριξη, ο κόσμος μας όπως πάντα ξέρει να στηρίζει την ομάδα, θα είναι δίπλα μας και σε αυτό το παιχνίδι με αυτά τα 1300 εισιτήρια που έχουμε στη διάθεσή μας, αυτοί οι 1300 φίλοι της ομάδας θα είναι εκεί να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές σε αυτή την προσπάθεια και όπως έχω πει τις προηγούμενες μέρες πρέπει άπαντες που βρίσκονται σε αυτή την ομάδα, κυρίως οι ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα να αντιληφθούν ποια ομάδα εκπροσωπούν, να αντιληφθούν τι πρεσβεύουν και πρέπει να τα δώσουν όλα για να πάρουμε τη νίκη».

Αγωνιστικά δεδομένα: «Έγινε πολύς λόγος για το φιλικό, έγινε με συναίνεση του προπονητή και ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές που είτε δεν είχαν αρκετό χρόνο στα πόδια τους είτε προέρχονταν από τραυματισμό. Ήταν και δοκιμασία για να δούμε ποιοι είναι απόλυτα έτοιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής. Θα δούμε για τον Κατσανίκλιτς, τα υπόλοιπα παιδιά, πλην του Φιλίποβιτς και Πάμπλοπιτς, είναι στη διάθεση του κυρίου Γιανέφσκι, θα επιλέξει τους πιο έτοιμους».

Για την κριτική για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ: «Αυτά τα αγωνιστικά ζητήματα είναι θέματα που αφορούν τον προπονητή που είναι ο αρμόδιος για να παίρνει τις αποφάσεις. Δεν διευθετήθηκε αυτό το φιλικό ούτε με το ζόρι, ούτε για κάποιο άλλο λόγο, ούτε είχαμε να κερδίσουμε κάτι άλλο. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμφωνεί και να διαφωνεί, αυτά όμως είναι θέματα που αφορούν μόνο τον προπονητή».

Για το θέμα απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που να συμφωνεί ότι δίνει λύσεις στο πρόβλημα, αν ήταν κάτι που δίνει λύσεις θα συμφωνούσαμε. Δεν συμφωνούμε όμως». Εδώ περισσότερα

k

k