Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου οι δύο 28χρονοι Γεωργιανοί, ύποπτοι για τον φόνο εκ προμελέτης του Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου. Το δικαστήριο παρέπεμψε τους δύο κατηγορούμενους σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 29 Ιανουαρίου, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι τα ρούχα που φέρεται να φορούσε ο εκτελεστής, ένα μαύρο φούτερ και γυαλιά με μοβ φακούς εντοπίστηκαν κοντά στην οικία άλλου κατηγορούμενου και συνδέονται μέσω DNA με έναν από τους δύο Γεωργιανούς.
Επίσης ενώπιον Δικαστηρίου, ακούστηκε αναφορά του γιου του Δημοσθένους που επέβαινε μαζί του στο όχημα όταν εκτελέστηκε. Όπως αναφέρθηκε, ο νεαρός περιέγραψε ότι ο οδηγός του βαν φορούσε καπέλο, μαύρο στρογγυλό, μαύρα γυαλιά όπου εκεί εντοπίστηκε γενετικό υλικό κατηγορούμενου αλλά και άλλου προσώπου όπως και στοιχεία μετά από εκπυρσοκρότηση όπλου.