(ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ Kerkida) Βραδιά... ΑΕΛ!

(ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ Kerkida) Βραδιά... ΑΕΛ!

Πολύ ωραία εκδήλωση διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Όμιλος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΛ,στην οποία παρουσιάστηκε το πολιτιστικό πρόσωπο της ΑΕΛ, κλείνοντας μια 20ετία από την ίδρυση του.

Δείτε πιο κάτω βίντεο εικόνες... 

Η εκδήλωση «Με την ΑΕΛ του Αθλητικού Στίβου στον Στίβο του Πολιτισμού» στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο περιελάμβανε:

• Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Ομίλου,  Λοΐζο Μαυρουδή. Δείτε ΕΔΩ βίντεο
• Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑΕΛ Νίκο Χριστοδουλίδη. Δείτε ΕΔΩ βίντεο
• Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη.
• Ομιλία του Μίμη Σοφοκλέους Επιστημονικού Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου μελετών Λεμεσού με τίτλο: «Η ΑΕΛ ως μια Διαχρονική Πολιτιστική Οντότητα».
• Αναγνώσεις αποσπασμάτων από λογοτεχνικά κείμενα του Κυριάκου Δ. Παπαδόπουλου εμπνευσμένα από την ιστορία της ΑΕΛ. 
• Ανάγνωση κειμένων από τον Κυπριακό Τύπο, τα οποία θα προβάλλονται σε διαφάνειες, και θα διαβαστούν επί σκηνής από γνωστούς ΑΕΛίστες ηθοποιούς.
• Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής, το άσμα για την ΑΕΛ, το οποίο δωρήθηκε από την οικ. Μάριου Τόκα προς τον Όμιλο, όπως γράφτηκε και μελοποιήθηκε από τον ίδιο τον Μάριο Τόκα και το οποίο έχει ενορχηστρώσει ο Μαέστρος Σόλων Κλαδάς. Δείτε ΕΔΩ βίντεο
• Ακούστηκε το Ποίημα του Δημήτρη Λιπέρτη «Τα Μαύρα Μάτια» όπως τα μελοποίησε σε κλασική φόρμα ο Σόλωνας Μιχαηλίδης και ακούστηκε για πρώτη φορά στη χοροεσπερίδα της ΑΕΛ στο Θέατρο Ριάλτο το 1934.
• Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ιστορικό ντοκιμαντέρ για την ΑΕΛ, που ετοίμασε ο αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου. 
• Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη.