Γιανέφσκι: "Χάσαμε από δικά μας λάθη/Δεν θα καθίσουμε στην γωνία να κλαίμε"

Γιανέφσκι: "Χάσαμε από δικά μας λάθη/Δεν θα καθίσουμε στην γωνία να κλαίμε"

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι μετά την ήττα από την Πάφο.

-Αρχικά: "Συγχαρητήρια στην Πάφο. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε πολύ καλά στα πρώτα 15 λεπτά και κυριαρχήσαμε. Μετά το VAR αποφάσισε ότι υπήρχε πέναλτι και είδατε ότι πέσαμε ψυχολογικά. Η Πάφος άρχισε να παίζει όπως στις τελευταίες βδομάδες, με καλή οργάνωση, περίμενε ένα λάθος από εμάς για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Είχαμε και το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Τζάλμα που έφερε αλλαγές και μέχρι να αποκτήσουμε ξανά την αίσθηση του αγώνα, ο αντίπαλος σκόραρε ξανά ένα εύκολο γκολ που μπορούσε να αποφευχθεί. Δεν αντιδράσαμε πολύ καλά σε αυτή τη φάση και η Πάφος είναι μια καλή ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει. Στο 2ο μέρος αλλάξαμε κάποια πράγματα και είδαμε μια πολύ καλή ΑΕΛ και μειώσαμε στο σκορ. Στην καλύτερη μας περίοδο μέσα στο αγώνα όπου ήμασταν κοντά στο 2-2, κάναμε δώρο το τρίτο γκολ. Όταν έχεις νεαρούς παίκτες έτσι είναι όταν κάνουν λάθος αλλά έχουν την υποστήριξή μου, εγώ τους έβαλα εκεί και αυτά μπορούν να γίνουν με νεαρά παιδιά. Μετά το 1-3 ήταν πολύ δύσκολο, πέσαμε πάλι ψυχολογικά για τρίτη φορά. Οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν μέχρι το τέλος. Τους είπα ότι πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Χάσαμε από δικά μας λάθη. Πρέπει να μάθουμε. Δεν θα καθίσουμε στην γωνία να κλαίμε, δεν έχουμε χρόνο. Πάνω το κεφάλι και βλέπουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ".

-Ο Μιραλάς δεν ήταν έτοιμος για να παίξει περισσότερο; "Είχε κάποια προβλήματα μέσα στη βδομάδα. Μιλήσαμε με το ιατρικό τιμ και αποφασίσαμε όλοι μαζί ότι μπορεί να παίξει 20-25 λεπτά αν χρειαστεί. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που χάσαμε. Μπήκε μετά το 1-3, τους δώσαμε χρόνο ενόψει και του επόμενου αγώνα και ελπίζαμε ότι μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι".

-Ένα σχόλιο για τα τρία εύκολα γκολ που δεχθήκατε: "Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είδαμε και κάποια πράγματα στο προηγούμενο παιχνίδι παρά την άνετη νίκη, προσπαθήσαμε να τα βελτιώσουμε μέσα από τις προπονήσεις. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος για τον τρόπο που λειτουργήσαμε. Στο πρώτο γκολ ήταν μια ατομική μονομαχία, δεν ξέρω αν υπήρχε ή δεν υπήρχε πρόθεση.Λέω ξανά ότι είναι δική μου ευθύνη, θα το δούμε μέσα από τις προπονήσεις. Δεν ήταν μόνο το νεαρά παιδιά, είδατε ότι το πέναλτι ήρθε από έναν από τους πιο έμπειρους μας παίκτες. Συμβαίνουν αυτά".

-Οι οργανωμένοι έμειναν στις θέσεις τους παρά το κακό αποτέλεσμα: "Έχουμε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο μας. Τι να πούμε, μπράβο τους! Βλέπουν ότι προσπαθούμε όσο μπορούμε και αναγνωρίζουν την προσπάθεια".

Νικόλας Γωγάκης

d