Γ.Καράς για Τσίρειο: "Μόνιμος ο περιορισμός του 50%/Πρέπει να γίνουν εργασίες"

Γ.Καράς για Τσίρειο: "Μόνιμος ο περιορισμός του 50%/Πρέπει να γίνουν εργασίες"

Τοποθέτηση στην ιστοσελίδα μας από τον πρόεδρο της Αρχής αδειοδότησης σταδίων, Γιώργο Καρά, μετά την δημοσιογραφική του ΓΣΟ νωρίτερα.

Όπως λέχθηκε από τους ανθρώπους του ΓΣΟ, η Αρχή επέβαλε περιορισμό χρήσης του 50% της χωρητικότητας στα άνω διαζώματα του Τσιρείου, ενώ υπάρχει θέμα και με το στέγαστρο.

Ο Γιώργος Καράς σχολίασε στο kerkida.net:

"Για να εκδώσουμε πιστοποιητικό ασφάλειας ως Αρχή αδειοδότησης σταδίων, πρέπει να έχουμε εγκρίσεις από Πυροσβεστική και Ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία, σχέδια εκκένωσης, έκθεση από πολιτικούς μηχανικούς για την στατικότητα κλπ.

Το θέμα με την ανθεκτικότητα των κερκίδων στο Τσίρειο είναι πολυσυζητημένο εξού και κάποια κονδύλια που είχαν εγκριθεί για την αντισεισμική αναβάθμιση. Οι εκθέσεις των πολιτικών μηχανικών μέχρι πέρσι ήταν διιστάμενες. Φέτος κατέληξαν ότι είναι καλύτερα να περιοριστεί ο αριθμός των φιλάθλων για να είμαστε 1000% σίγουροι ότι δεν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα. Η ανησυχία τους είναι ότι σε περίπτωση που θα χοροπηδά στην κερκίδα μεγάλος αριθμός φιλάθλων, ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο περιορισμός με το 50% στα πάνω διαζώματα είναι μόνιμος, μέχρι να μας ενημερώσουν οι πολιτικοί μηχανικοί ότι έχουν γίνει οι εργασίες ενίσχυσης και είναι ικανοποιημένοι.

Όσον αφορά στο θέμα με το στέγαστρο, οι πολιτικοί μηχανικοί μας έχουν αναφέρει στην έκθεσή τους ότι κάποια από τα μεταλλικά στέγαστρα πρέπει να συντηρηθούν και επίσης να ελεγχθούν οι ενώσεις σε ορισμένα σημεία όπου ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα.

Επειδή ο Αύγουστος είναι νεκρός μήνας, δώσαμε περιθώριο μέχρι τις 30/9 για να γίνουν όσα πρέπει και να ανανεωθεί η άδεια".

-Τι θα γίνει αν δεν γίνουν οι εργασίες μέχρι τις 30/9: "Εμείς ως Αρχή για να ανανεώσουμε το πιστοποιητικό ασφαλείας θα πρέπει οι πολιτικοί μηχανικοί που παρακολουθούν το Τσίρειο να μας μεταφέρουν ότι είναι ικανοποιημένοι από τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Αν δεν συμβεί αυτό, είτε δεν θα ανανεωθεί το πιστοποιητικό, είτε ίσως μπουν επιπρόσθετοι περιορισμοί".