"Η πλειοψηφία-αν όχι όλοι-εκτός της ΑΕΚ λέει ήταν πέναλτι/Ο ρεφ έδειξε… πάθος να δώσει κόκκινη στον Γιανέφσκι"

"Η πλειοψηφία-αν όχι όλοι-εκτός της ΑΕΚ λέει ήταν πέναλτι/Ο ρεφ έδειξε… πάθος να δώσει κόκκινη στον Γιανέφσκι"

Ο Πλουτής Αβραάμ εξέφρασε στην εκπομπή της Digital TV, “Στην Κερκίδα”, τα παράπονα της ΑΕΛ για τη φάση που δεν δόθηκε πέναλτι στην ομάδα του στο 80ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΚ ενώ και την απορία του προπονητή Γιανέφσκι για την αποβολή του από το παιχνίδι με κόκκινη για διαμαρτυρίες. Σχολίασε επίσης το παιχνίδι αλλά και το επόμενο που ακολουθεί με την Ανόρθωση μετά τη διακοπή και την κατάσταση με τους τραυματίες.

Τα όσα είπε στον Άρη Κυριάκου:

"Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μας στεναχορεί πολύ που το χάσαμε. Θα μπορούσαμε με την εικόνα που δείξαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Το γκολ που δεχθήκαμε ήρθε από μια φάση που μας πίκρανε. Εκεί που είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε γκολ η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή μας και μπήκε στα δικά μας δίχτυα. Χάσαμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα και πάει εξαιρετικά στην Ευρώπη… Για αυτό και υπήρχε έντονη αντίδραση δική μας για το πέναλτι που δεν μας δόθηκε γιατί μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε".

Για το ότι η ΑΕΚ λέει ότι δεν ήταν πέναλτι… “Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η ΑΕΚ. Ήταν ξεκάθαρο πέναλτι. Βλέποντας δημοσιεύματα και εκπομπές που σχολιάζουν δημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι που σχολιάζουν τη φάση η μεγάλη πλειοψηφία  αν όχι όλοι λένε πως ήταν πέναλτι πλην των ανθρώπων της ΑΕΚ. Θεωρούμε πως δεν εξετάστηκε από το VAR άσχετα του τι θα λέει η ανακοίνωση της ΚΟΠ αύριο και θα λένε τα δικά τους.

Για την αποβολή του Γιανέφκσι... "Ακόμα ένα αναπάντητο ερώτημα που θα μείνει το ντουλάπι είναι η κόκκινη κάρτα του προπονητή μας. Είναι ένας ήρεμος και πράος άνθρωπος δεν αντιδρά καθόλου και για αυτό ήταν τόσο προβληματισμένος που δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Πήγε και στον διαιτητή όταν πέρασε αρκετή ώρα όταν έφευγαν οι διαιτητές από το γήπεδο, και ρώτησε τον λόγο που δέχθηκε την κόκκινη κάρτα αν έβρισε, αν έκανε κάποια χειρονομία και δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση. Πήρε μια κίτρινη κάρτα άνοιξε τα χέρια του έκανε μια φυσιολογική αντίδραση μετά που δέχθηκε σωστά την κίτρινη κάρτα, είδαμε τόσο πάθος από τον διαιτητή να του δείξει κόκκινη κάρτα και έψαχνε 2-3 λεπτά ο ρεφ να βρει την κόκκινη κάρτα μέσα στην τσέπη του, με τόσο πάθος που δεν την έβρισκε. Κι άλλες φορές αποβλήθηκε προπονητής μας και δεν αντιδράσαμε. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να δεχθούμε γιατί δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για την ομάδα μας". 

Για τα επόμενα ματς... "Έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια που είναι καθοριστικά μετά τη διακοπή. Παίζουμε ομάδες που είναι κοντά μας και έχουν τους ίδιους στόχους μαζί μας. Αρχής γενομένης από την Ανόρθωση θέλουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας, υπάρχουν πολλά πράγματα να βελτιώσουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτά τα παιχνίδια".

Για τις επιστροφές των επιθετικών στα επόμενα παιχνίδια... "Και ο Τσέποβιτς και ο Μιλιντσεάνου θα είναι σίγουρα παρόν στο επόμενο παιχνίδι. Θα δούμε πως θα πάει η πορεία αποθεραπείας με τον Μιραλάς και ο Τζάλμα σίγουρα δεν θα είναι έτοιμος, υπάρχει χρόνος για την επιστροφή του".

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

Κ