O Fedor Černych είναι και επίσημα η πρώτη "χειμερινή" μεταγραφή της ΑΕΛ. Μια μεταγραφή που "έπαιξε" στο kerkida.net και το πρωί της Κυριακής η ΑΕΛ επισημοποίησε το deal με τον 31χρονο Λιθουανό άσο.
Ένας ποδοσφαιριστής εν ενεργεία διεθνής και "έτοιμος" για να βοθηθήσει άμεσα την ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι.
Στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε έχει μετρήσει 23 συμμετοχές έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ. Μέσα και 5 συμμετοχές στο UEFA Nations League με την εθνική Λιθουανίας.
Ένα πολυεργαλείο στον χώρο της μεσοεπιθετικής γραμμής αφού σύμφωνα με το transfermarkt μπορεί να αγωνιστεί ως 10αρι αλλά και στα άκρα, ακόμη και ως προωθημένος έχει συμμετοχές.
Έρχεται στη Λεμεσό με 181 αγώνες στην Πολωνική Ekstraklasa έχοντας 36 γκολ και 34 ασίστ. Επίσης φόρεσε τη φανέλα της Διναμό Μόσχας (ρώσικη Premier Liga) μετρώντας 33 συμμετοχές και 3 γκολ (το ένα απέναντι στη Ζενίτ).
Ο Černych γέμισε... τα "θέλω" του Γιανέφσκι, είναι ποδοσφαιριστής που δεν έχει το υφιστάμενο ρόστερ της ΑΕΛ και μπορεί να κάνει την διαφορά. Τα υπόλοιπα... στο γήπεδο.
