Θέμα με δηλώσεις για τον επιθετικό της ΑΕΛ Zakaria Sawo, οποίος αγωνίζεται δανεικός από την Djurgårdens. Διαβάζουμε στο ypervorioi.blogspot.com τοποθετήσεις από τον κόουτς της Σουηδικής ομάδας. "Δεν νομίζω ότι ο Zakaria θέλει να επιστρέψει αν δεν είναι βασικός" είπε ανάμεσα σε άλλα. Marvelous Craving - Έτοιμα μίγματα με την εγγύηση της Crepaland, διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα μας!
Αναλυτικά...
Ο Zakaria Sawo κάνει μεγάλη επιτυχία στην AEΛ.
Το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στη Djurgårdens IF – ή μήπως όχι;
– Το πλάνο είναι ο Kristian Lien να είναι το βασικό μας «εννιάρι» και δεν νομίζω ότι ο Zakaria θέλει να επιστρέψει αν δεν είναι βασικός, λέει ο προπονητής Jani Honkavaara στο FotbollDirekt.
Μετά την επιστροφή του στο κυπριακό πρωτάθλημα ως δανεικός μετά την αλλαγή του χρόνου, πέτυχε πέντε γκολ στους πέντε πρώτους αγώνες, έπειτα από μια αποτυχημένη σεζόν στη Djurgården.
Η εντυπωσιακή πορεία του Sawo στην AEΛ δεν πέρασε απαρατήρητη και του χάρισε θέση στην εθνική ομάδα της Gambia, από όπου κατάγεται η οικογένειά του.
Ωστόσο, ο επιθετικός που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Φεβρουαρίου στην Κύπρο, τελικά αρνήθηκε την κλήση.
Πριν από λίγες ημέρες σκόραρε ξανά — και μάλιστα δύο φορές — στη νίκη με 3–0 απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου.
Τα επτά γκολ του ως δανεικός από τη Djurgården κάνουν ακόμη πιο επίκαιρο το ερώτημα: γιατί έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο (και στις δύο θητείες του εκεί — αποκτήθηκε πέρσι από τον Άρη (με μεγάλο ποσό), αλλά δυσκολεύτηκε υπό την καθοδήγηση του Honkavaara την προηγούμενη σεζόν;
– Χαίρομαι για τον Zakaria. Έχω δει τα γκολ, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει τους αγώνες. Ο Zakaria είναι παίκτης αντεπιθέσεων, είναι πάρα πολύ γρήγορος. Το ποδόσφαιρο που παίζαμε πέρσι δεν ήταν το καλύτερο για εκείνον. Πρέπει να τρέχει πίσω από την αμυντική γραμμή και να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, λέει ο προπονητής της Djurgården και συνεχίζει:
– Δεν είχαμε τέτοιους αγώνες πέρσι. Αλλά χαίρομαι πολύ που του πηγαίνει καλά και θα δούμε αν θα επιστρέψει ή όχι.
Όπως αναφέρει ο Honkavaara, ο δανεισμός του στην AEΛ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και τότε το πλάνο είναι να επιστρέψει στη Djurgården, με συμβόλαιο έως το 2028 στην Allsvenskan. Ωστόσο, ο προπονητής δεν είναι βέβαιος ότι ο ίδιος ο 26χρονος θέλει να επιστρέψει.
– Έχουμε τον Kristian Lien και το σχέδιο είναι να είναι ο βασικός επιθετικός μας. Δεν νομίζω ότι ο Zakaria θέλει να επιστρέψει αν δεν είναι βασικός.
– Αν είναι βασικός στην Κύπρο, τότε μάλλον η φιλοδοξία του είναι να παραμείνει εκεί. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη γι’ αυτό. Ελπίζω να συνεχίσει να σκοράρει και μετά θα δούμε ποια είναι η κατάσταση.
Δείτε το SUPER MONDAY με καλεσμένο τον Fangio Buyse: