"Προσπαθούμε στο σπίτι, αλλά δεν είναι εύκολο/Αισθάνομαι σημαντικός στην ΑΕΛ"

"Προσπαθούμε στο σπίτι, αλλά δεν είναι εύκολο/Αισθάνομαι σημαντικός στην ΑΕΛ"

Δηλώσεις παραχώρησε ο Ιόν Καστανιάγα για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού.

Ο Ισπανός άσος της ΑΕΛ μίλησε στη Mundo Deportivo...

Για το αν του λείπει η οικογένεια του αυτές τις μέρες: "Χωρίς αμφιβολία, θα θέλαμε να είμαστε εκεί, πιο κοντά στους δικούς μας, αλλά βιώνουμε την κατάσταση 5.000 χιλιόμετρα μακριά... Είμαστε στο σπίτι. Ελπίζουμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό"

"Μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε κανένα κρούσμα, αλλά όταν άρχισαν να συμβαίνουν έκοψαν τα πάντα. Έχουν αρχίσει να λαμβάνουν δραστικά μέτρα, κάτι που στην Ισπανία κοστίζει πολύ περισσότερο".

"Μας έστειλαν email από την Πρεσβεία λέγοντας ότι όλες οι πτήσεις ακυρώνονται από τις 21 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου. Κανείς δεν θα μπορέσει να εισέλθει ή να εγκαταλείψει τη χώρα. Λαμβάνουν δραστικά μέτρα"

Για τη συνέχεια: "Αβεβαιότητα. Επίσης, προγραμματίζαμε τον τρόπο με τον οποίο θα περνούσαμε το καλοκαίρι, όταν θα επιστρέφαμε στο σπίτι, αλλά τώρα… Επίσης, δεν ξέρουμε πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή πότε θα μας επιτρέψουν να αναχωρήσουμε από την Κύπρο".

"Την περασμένη Πέμπτη σταματήσαμε τις προπονήσεις και όλα τα παιχνίδια ακυρώθηκαν. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα στο σπίτι, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν μας έχουν πει πότε θα ξεκινήσουμε".

Γενικά για τις εντυπώσεις του από την Κύπρο... "Είμαι χαρούμενος, δεν λυπάμαι που πήγα στο εξωτερικό. Αισθάνομαι σημαντικός στην ΑΕΛ και είμαι πολύ χαρούμενος όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Η πόλη είναι πολύ καλή. Είναι περισσότερο ή λιγότερο όπως την Donostia από την άποψη των διαστάσεων. Οι Κύπριοι, ως κουλτούρα, είναι πολύ ήσυχοι. Ζούμε ήρεμοι και άνετοι".

Για τους οπαδούς: "Οι οπαδοί ζουν έντονα το ποδόσφαιρο. Πριν από δύο χρόνια υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των οπαδών, με επεισόδια και εφάρμοσαν την κάρτα φιλάθλου. Αυτό έχει θυμώσει πολλούς οπαδούς και πλέον υπάρχουν λιγότεροι στα γήπεδα".
 
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου στην Ισπανία, όπου η πρώην του ομάδα Σοσιεδάδ θα αντιμετωπίσει τη Μπιλμπάο... "Βλέπω πιο αξιόπιστη τη Σοσιεδάδ από τη Μπιλμπάο που έχει περισσότερα σκαμπανεβάσματα. Αλλά, σε έναν τελικό δεν εγγυάται τίποτα".